Uzungöl Yeni Turizm Sezonuna Hazırlanıyor

Doğu Karadeniz'in en çok ziyaret edilen mekanlarından Uzungöl'de, yeni turizm sezonu öncesi çalışmalar sürüyor Trabzon Valisi Öz: 'Uzungöl sadece ülkemizin değil dünyanın kültür ve turizm değeridir. O nedenle burayı gözümüz gibi korumalıyız'

Doğu Karadeniz'de en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen, Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl, yeni turizm sezonuna hazırlanıyor.

Vali Abdil Celil Öz başkanlığında, Uzungöl'de yeni turizm sezonu öncesi yürütülen çalışmalara ilişkin toplantı düzenlendi. Toplantıda, gölün aydınlatılması, çevre düzeni, temizliği ile altyapı, kanalizasyon, güvenlik ve denetim sorunları ele alındı.

Öz, yaptığı konuşmada, Uzungöl'ün bölge turizminde önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, 'Uzungöl sadece ülkemizin değil dünyanın kültür ve turizm değeridir. O nedenle burayı gözümüz gibi korumalıyız. Bundan sonra Uzungöl'e çakılacak her çivi, koyulacak her taş buranın ölüm fermanı olacaktır' dedi.

Bölgede çok sıkı denetimler yapacaklarını dile getiren Öz, 'Belediyelerimiz imar uygulamalarında daha titiz davranacak. Hazine arazisini kullananlara ecrimisil uygulaması yapacağız. Bunun yanında yıkılması gereken binalar varsa yıkılmaya tabi tutulacaktır' ifadelerini kullandı.

Gölün temizlenmesi konusunda Orman ve Su İşleri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları nezdinde çalışmaların sürdüğünü belirten Öz, şöyle devam etti:

'Uzungöl'de bulunan işletmelerin, gölün ve bölgenin korunması, temiz tutulması noktasında üzerine düşenleri mutlaka yapması gerekiyor. Biz devlet olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız ancak buraların asıl sahibi, kullananlar ve hizmet verenlerdir. Herkes bu noktada hassas davranmalı ve bu mirası gelecek kuşaklara güzel şekilde bırakmalıdır.'

Uzungöl'de MOBESE çalışmaları için girişimde bulunulacağını, turizm jandarması uygulamasının daha aktif hale getirileceğini kaydeden Öz, işletme sahiplerinden kendi güvenlik kamera sistemlerini kurmalarını da istedi.

Toplantıya, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Uzungöl turizm dernekleri yöneticileri ve turizm işletmecileri katıldı.
Kaynak: AA