Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Deniz Feneri Derneği Ziyaret Etti

Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar EzZeheb, ziyareti sırasında mütevelli heyeti başkanı olduğu yardım kuruluşunun çalışmaları hakkında bilgi verdi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen 'Uluslararası İyilik Ödülleri' etkinliği kapsamında Türkiye'ye gelen Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, Deniz Feneri Derneği'ni ziyaret etti.

Deniz Feneri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Zeytinburnu'daki dernek merkezinde incelemelerde bulunan Eski Sudan Cumhurbaşkanı Ez-Zeheb, Başkan Mehmet Cengiz ile görüştü. Ez-Zeheb, mütevelli heyeti başkanı olduğu Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye adlı yardım kuruluşunun çalışmalarını anlattı.

Afrika'nın eğitimden sağlığa ve sosyal alana kadar birçok ihtiyacının olduğuna dikkati çeken Ez-Zeheb, 'Öncelikli amacımız eğitim. Şu ana kadar yüzlerce okul inşa ettik. Öğrencilerin eğitimi bizim için öncelikli ve bunlarla ilgili çalışmalara önem veriyoruz. Kurumumuz insani yardımlar çerçevesinde hastaneler ve su kuyularıyla ilgili çalışmalar da yürütüyor. Yaptığımız çalışmalarla milyonlarca insana ulaştığımızı söyleyebilirim' diye konuştu.

-'Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye için büyük bir şans'

Sudan'ın 7. Cumhurbaşkanı Abdurrahman Swar Ez-Zeheb, 'Türkiye çok büyük bir ülke. Geçmişe baktığımızda bunu gayet açık ve net görüyoruz. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Türkiye için büyük bir şans. Onunla İslam ümmeti geçmişte olduğu gibi tekrar eski gücüne, kuvvetine yaklaşmış durumda' değerlendirmesinde bulundu.

Dernek Başkanı Cengiz'den yürütülen yardım çalışmaları hakkında bilgi alan Ez-Zeheb, yöneticileri tebrik etti. Ez- Zeheb, 'Afrika'da beraber çalışmak, deneyimlerinizden faydalanmak ve iyiliği bütün Afrika'ya yaymak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Deniz Feneri Derneği Başkanı Cengiz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ettikten sonra Munazzama ad-Dawa al-İslamiyye'nin çalışmalarında beraber olmaktan büyük mutluluk duyacaklarını ifade etti. Cengiz, Deniz Feneri Derneği olarak Afrika'da 25 ülkede faaliyet gösterdiklerini anlatan Cengiz, su kuyuları başta olmak üzere kurban, ramazan ayında iftar, gıda dağıtımı, eğitim, cami, mescit ve anne babası olmayan yetim çocuklara yardım yaptıklarını kaydetti.
Kaynak: AA