Şehidin Adı, Mezun Olduğu Okula Verildi

Diyarbakır'da geçen yıl terör saldırısında şehit düşen Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin adı Salihli ilçesinde mezun olduğu okulda yaşatılacak.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen yıl terör saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin adı, Salihli ilçesinde Taytan Mahallesi'nde mezun olduğu okula verildi.

Özgür Yatakdere'nin adının mezun olduğu okula verilmesi dolayısıyla düzenlenen törene, şehidin annesi Saniye ve babası Hüseyin Yatakdere, Kaymakam Ertan Peynircioğlu, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Yavuz Yavuz, Belediye Başkanı Zeki Kayda, Salihli Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San ve diğer yetkililer katıldı.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, törende yaptığı konuşmada, Şehit Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere’nin, geçen yıl Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen 16 askerden biri olduğunu hatırlattı.

Peynircioğlu, 'Özgür, Türk bayrağının göklerde özgürce dalgalanması için canını feda etti, vatanımız için birliğimiz için şehit düştü. Onun anısına bugün mezun olduğu okula ismini veriyoruz. Maalesef halen şehit haberleri de gelmeye devam ediyor. Terörün her türlüsüne destek vermeye devam edenleri bir kez daha milletçe lanetliyor ve kınıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehidimizin ismi okuduğu okulda yaşayacak' diye konuştu.

Konuşmanın ardından şehidin ailesi ve yetkililer, Yatakdere'nin öz geçmişi ve fotoğrafının yer aldığı okul girişindeki şeref köşesinin açılışını yaptı.

Diyarbakır'da geçen yıl terör saldırısında şehit olan Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz'un adı da Salihli’nin Kabazlı Mahallesi’nde mezun olduğu ilkokula verilmişti.
Kaynak: AA