Papa'dan Sığınmacılara Kapılarını Açan Ülkelere Övgü

Papa Franciscus: 'Onlara kalplerini açan, kapılarını açan, milletleri, hükümetleri görmek beni çok memnun ediyor'.

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, sığınmacılara kucak açan ulusların ve hükümetlerin olduğunu görmenin kendisini memnun ettiğini belirtti.

Vatikan’ın Aziz Petrus Meydanı’nda çarşamba günleri yaptığı genel kabul oturumunda konuşan Papa, AB ile Türkiye arasında düzenlenecek sığınmacı krizi temalı kritik zirve öncesi Avrupa’daki sığınmacı krizine dair mesajlar verdi.

Papa, 'Bugün göçmenler acı çekiyorlar. Herhangi bir yemekleri yok, hiçbir yere giremiyorlar. Hoş karşılandıklarını hissetmiyorlar. Onlara kalplerini açan, kapılarını açan, milletleri, hükümetleri görmek beni çok memnun ediyor' dedi.

Umutsuzluğa teslim olunmaması gerektiğini ifade eden Papa, iyinin kötüye karşı her zaman galip geleceğini, Tanrı’nın her türlü kötülükten kurtaracağını söyledi.

Bu arada, Papa, çarşamba kabul oturumu öncesinde 'Papamobile' adı verilen aracıyla meydanı dolduran inananları selamladı, oturumun ardından da İtalya’nın farklı bölgelerinden gelen çeşitli gruplar, engelliler ve çocuklarla ayrı ayrı görüştü.

Kaynak: AA