Osmangazi'den Dağ Yamaçlarına Neşter

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın en dik yamaçlarının bulunduğu Uludağ eteklerinde kurulu olan Mollafenari Mahallesi’ne minibüslerin dönüş manevrası yapabilecekleri bir alan ile durak kazandırıyor.

Osmangazi'den Dağ Yamaçlarına Neşter
Plansız ve çarpık yapılaşma yüzünden başta ulaşım olmak üzere birçok konuda hizmet sıkıntısı yaşayan Mollafenari Mahallesi yeni bir hizmete daha kavuşuyor. Osmangazi Belediyesi, dik yamaçları, dar ve çıkmaz sokaklar sebebiyle başta minibüsler olma üzere temizlik aracı ve otomobillerin dönüş yapacakları boş bir alanın dahi bulunmadığı mahalleye yaklaşık 500 metrekarelik bir meydan kazandırmaya hazırlanıyor.

Minibüsler için durak ve manevra alanı olarak kullanılacak olan alanda yürütülen çalışmaları yerinde inceleyip yetkililerden bilgi alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Mollafenari Mahallesi eski Bursa diye bilinen, Uludağ eteklerindeki mahallelerimizden birisi. Ulaşım çilesinin en yoğun yaşandığı bölgede bu meseleyi aşabilmek için Derman Cadde ile Dağ Sokağı’nın birleştiği noktaya özelikle minibüslerin dönüş yapmakta zorlandığı yerde yaklaşık 500 metrekarelik bir meydan, manevra alanı ve minibüs durağı yapıyoruz” dedi.

Şehir merkezine ulaşımını sağlayan minibüslerin yanı sıra çöp kamyonu ve kışın mahalleye çıkan tuzlama araçlarına rahatça dönebilme imkanı sağlayacak alanın, aynı zamanda mahalle sakinleri için küçük de olsa bir meydan olduğunu belirten Dündar, “Üst tarafında 54 metre uzunluğunda ve 2,5 metre yüksekliğinde, alt tarafında ise 50 metre uzunluğunda ve 4,5 metre yüksekliğinde istinat duvarları yapıldı. Duvarların arasındaki toprağın temizlenmesiyle ortaya çıkacak alan asfaltla kaplanarak minibüs, kamyon ve otomobiller için bir dönüş, manevra alanı, mahalleye ise bir meydan kazandırılmış olacak. Bu çalışma için yaklaşık 200 bin liralık bir kaynak kullanacağız. İnşallah kısa süre içerisinde hizmete girecek” diye konuştu.

Kaynak: İHA