Öğrencilerden Kanser Hastası Çocuk İçin Kampanya

Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi öğrencileri, kemik kanseri teşhisi konulan 13 yaşındaki Nur Ece'nin ameliyat masraflarını karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattı.

Muş'ta 3 lise öğrencisi, kemik kanserine yakalanan 13 yaşındaki Nur Ece Sancak'ı tedavi ettirmek amacıyla kampanya düzenledi.

Malazgirt Şehit Arslan Kulaksız Fen Lisesi öğrencilerinden Melisa Karaman, Nurzelal Peköz ve Aleyna Esdal, yakınları aracılığıyla hastalığından haberdar oldukları Nur Ece'ye yardımcı olmak için sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Kızlarının tedavisi için Van'dan İstanbul'a taşınan aileye destek olmak ve ameliyat için gereken parayı temin etmek amacıyla kampanya başlatan öğrenciler, öğretmenlerinin de desteğiyle projelerini ilçedeki tüm okullara duyurdu.

Öğrenci ve ailelerin ilgi gösterdiği kampanya kapsamında toplanan yardımlar, rehber öğretmenler eşliğinde Nur Ece Sancak'ın banka hesabına yatırıldı.

Kampanyaya öncülük eden öğrencilerden Melisa Karaman, projeyle hasta arkadaşlarına maddi destek sağlamanın yanında toplumsal aidiyet bilincini artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Başlattıkları kampanya süresince Kaymakam Soner Kırlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Kayretli, okul müdürleri ve tüm öğrencilerin kendilerine büyük destek verdiğini bildiren Karaman, 'Kampanyamıza destek veren herkese teşekkür ederim. Biz elimizden geldiğince arkadaşımın ameliyatı için gerekli olan miktarı toplamaya çalıştık. Umarım arkadaşımız sağlığına kavuşur' diye konuştu.

Nur Ece Sancak'ın annesi Özlem Sancak ise AA muhabirine, kızına yaklaşık 3,5 ay önce kemik kanseri teşhisi konulduğunu belirterek, çocuklarının tedavisi için Van'dan İstanbul'a taşındıklarını söyledi.

Bir ay içinde yapılması gereken ameliyat için yaklaşık 70 bin liraya ihtiyaçlarının olduğunu anlatan Sancak, kendilerine destek olan öğrenci ve hayırsever vatandaşlara teşekkür etti.

Sancak, kızının ameliyatı için yetkililerden de yardım istedi.
Kaynak: AA