Ödemiş'teki Süs Bitkileri Üreticileri Türmenistan'daki Fuara Katıldı

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’taki Türkmen Flower’a katılan Ödemiş Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin yönetim kurulu üyeleri, fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak tanıtıma devam edilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Ödemiş'teki Süs Bitkileri Üreticileri Türmenistan'daki Fuara Katıldı
Ödemiş Süs Bitkileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri, düzenlenen basın toplantısında 7-9 Mart 2016 tarihleri arasında Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta düzenlenen süs bitkileri ve peyzaj fuarındaki izlenimlerini ve fuarda kurulan bağlantılar hakkında açıklama yaptı. Derneğin Başkan Hüseyin Cabbar öncülüğündeki toplantıda, fuarın olumlu geçtiği vurgulandı. Cabbar, "Bu girişimlerimizin olumlu neticelerini yakında göreceğimize inanıyorum. Türkmenistan’daki gezimizde şunu gördük ki; Türkmenistan’ın büyük park ve caddelerini Ödemiş’in süs bitkileri süslüyor. Başkent’in en büyük parkı Yadigarlık Parkı’nda karşılaştığımız tablo muazzam idi. Buradaki bitkilerin yüzde 95’inin Ödemiş’ten geldiğini öğrendik. Parkın müteahhidi de endirekt olarak Ödemiş’ten alım yaptıklarını söyledi.

Bizim için sevindirici bir gelişmeydi. Ödemiş açısından önemli bir pazar Türkmenistan. Türkmenistan sokaklarında, caddelerinde bizim ardıcımızı, taflanımızı gördük. Fuarda da ilgi oldukça iyiydi. Yoğun bir katılım söz konusuydu. Tanıtımımızı en iyi şekilde yaptık. Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Türkmenistan’da çok büyük etkinlikler düzenlendi.

Yoğun bir süreçte düzenlenen fuarda Türkmenistan Büyükelçimiz sayın Mikail Kapucu, Ticari Ataşemiz Abdullah Dursun eşleriyle birlikte standımızı ziyaret ettiler. Büyükelçimiz ve Ticari Ataşemizin yakın ilgileri bize Türkmenistan’da büyük bir destek oldu. Kendilerine teşekkürü borç biliyoruz" dedi.

Süs bitkileri üreticilerine pazar olabilecek tüm ülkelerde tanıtım atağının süreceğini anlatan Cabbar, "Türkmenistan Fuarı’ndan memnuniyetle ayrıldık. Sıradaki hedefimiz Amman İnşaat Fuarı, Orta Asya’nın ardından Orta Doğu ülkelerinde de tanıtımları sürdüreceğiz. Bölgemize pazar olabilecek her ülkeye gidip Ödemiş’teki süs bitkileri üretimini, üreticisini anlatacağız. Tanıtımımızı en iyi şekilde yapacağız. Amman İnşaat Fuarı’nın ardından Dubai’de de tanıtım yapmak istiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde önemli bir potansiyel var. Türkmenistan Fuarı’nın bize dönüşü de olacak. Önümüzdeki dönemde Türkmenistan Tarım Bakanlığı’ndan bir heyet Ödemiş’e gelecek. Ayrıca bizim düzenleyeceğimiz sergiye de mutlaka Türkmenistan katılımı sağlanacak. Türk Cumhuriyetlerindeki tanıtım faaliyetlerimiz kapsamında yarın akşam da kısmet olursa Azerbaycan’da olacağız. Ziyaretlerimiz sürecek. Gürcistan’la iş bağlantıları için ayrı bir programımız olacak. Bu çalışmalarımızı halkımıza anlatan yerel basınımıza da yakın ilgileri nedeniyle teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA