Marmaris'te 'Adalet Sizsiniz' Tiyatro Oyunu Sergilendi

“Tiyatro İyidir” sloganıyla bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Marmaris Tiyatro Günleri başladı.

Marmaris'te 'Adalet Sizsiniz' Tiyatro Oyunu Sergilendi
Usta tiyatrocular Rutkay Aziz, Taner Barlas ve yazar Ümit Denizer önce bir söyleşiyle ardından ise Çok Amaçlı Salon’da sahnelenen "Adalet, Sizsiniz" adlı tiyatro oyunuyla Marmarisli sanatseverlerle buluştu.

Tiyatro oyunu öncesi Marmaris Kültür Merkezi’nde söyleşi düzenlendi.

Söyleşide ilk sözü Taner Barlas aldı. “Rağmen yazıyoruz, rağmen sanat yapıyoruz, hatta rağmen yaşıyoruz.” diyen usta oyuncu,“Bunu değiştirecek olan bizleriz. Bugün burada toplanan bu güzel kalabalık umudumuzu yeşertti, hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Rutkay Aziz ise etkinliğe konuk olmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Ali Acar’a da Kültür ve Sanat Evi için teşekkürlerini ileten usta tiyatrocu , böyle bir mekan İstanbul’da bile yok” dedi.

Rutkay Aziz konuşmasında şunlara değindi; “Baskıcı yönetimler kitlelerin üç maymunu oynamasını ister. Oysa her ilerici devrimci yurttaş, görecektir, duyacaktır, konuşacaktır. Şairin bir mısrası var, ne zaman umutsuzluğa düşsem bu dizeler aklıma gelir. Koşullara esir düşmüş olabiliriz. Ama mesele teslim olmamakta. Bu anlamda hiçbir şekilde umutsuzluğa hakkımız yok. Önemli olan bu umudu bir eyleme dönüştürme halidir. Akan su pislik tutmaz. İnanıyorum ki demokrasi ve barışın suyu öyle güzel akacak ki bütün bu pislikleri yok edecek ve Nazım’ın dediği gibi güneşli günleri er ya da geç göreceğiz.”

Söyleşinin ardından saat 20.00’da “Adalet Sizsiniz” adlı oyun Marmaris yaşayanlarının doldurduğu Çok Amaçlı Salon’da ilgiyle izlendi.
Kaynak: İHA