İsrailli Kamyon Şoförlerinden İş Bırakma Eylemi

Gazze'ye mal taşıyan kamyon şoförleri, İsrail polisinin 'keyfi uygulamalarını' protesto etmek için iki gündür iş bırakma eylemi yapıyor.

İsrail'den Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı aracılığıyla Gazze'ye mal taşıyan kamyon şoförleri, İsrail polisinin 'keyfi uygulanmalarını' protesto etmek için iki gündür iş bırakma eylemi yapıyor.

Gazze'deki Nakliyat Şirketleri Sahipleri Derneği Genel Sekreteri Cihad Selim, 'İsrail'den Gazze'ye mal taşıyan yüzlerce kamyon şoförü, İsrail polisinin iki haftadır sınır kapısına giden yollarda kendilerine karşı keyfi uygulamalarda bulunmasını protesto etmek için iki gündür iş bırakma eylemi yapıyor' dedi.

İsrail polisinin kamyon sahiplerine baskı ve keyfi uygulamalarda bulunduğunu vurgulayan Selim, kamyonları arandığını, araçların uzunluğu, lastikleri ve taşıdığı mal nedeniyle bin şekele (250 dolar) varan para cezaları verildiğini kaydetti.

Bu sorunların bir an önce çözülmesini temenni ettiklerini ifade eden Selim, 'Sınır kapısının bir gün kapanması abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yaşayanların hayatlarını olumsuz etkiliyor' diye konuştu.

Gazze Şeridi'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'den her gün 300 ila 600 kamyonun geçişine izin veriliyor.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından Refah hariç 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan ticari amaçla kullanılan 4'ü Hamas'ın seçimleri kazanarak görevi devralmasının ardından Haziran 2007'de İsrail tarafından kapatılmıştı. Diğer kapılardan Beyt Hanun yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iş adamlarının Batı Şeria'ya geçişi, Kerm Ebu Salim ise bazı ticari ürünlerin geçişi için kullanılıyor. Kerm Ebu Salim Kapısı da çeşitli gerekçelerle sık sık kapatılıyor.

Kaynak: AA