CHP Adana Milletvekili Özdiş Açıklaması

'Bu ülkede evlat acısını istemiyoruz. Bu ülkede herkesin barış içinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunu da demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde istiyoruz'

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, 'Bu ülkede evlat acısını istemiyoruz. Bu ülkede herkesin barış içinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunu da demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde istiyoruz' dedi.

Adana'da dün akşam polisin müdahale ettiği izinsiz yürüyüş sırasında biber gazından etkilenenler arasında bulunan milletvekili Özdiş ve Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenledi.

Milletvekili Özdiş, 'korku toplumu' yaratılmak istendiğini savundu.

İnsanların bir araya gelmesinin istenmediğini iddia eden Özdiş, 'Bu ülkede evlat acısını istemiyoruz. Bu ülkede herkesin barış içinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunu da demokrasi ve özgürlükler çerçevesinde istiyoruz. Bunun yolu da Cumhuriyet'in kuruluş ayarlarına bir an önce dönülmesiyle mümkündür. Bu yapıldığı zaman göreceksiniz ki terör en kısa sürede çözülecektir' dedi.

Çıtırık ise dün her türlü terörü kınamak için bir araya geldiklerini, basın açıklaması yapıp dağılmak istediklerini ancak bunun mümkün olmadığını söyledi.

Polise yönelik herhangi bir mukavemetin olmadığını savunan Çıtırık, yürüyüş için toplananlara müdahale edilmesine tepki gösterdi.
Kaynak: AA