'Asım'ın Nesli' İstiklal Marşı'nın 95'İnci Yıl Dönümünü Kutladı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılı Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nde gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

'Asım'ın Nesli' İstiklal Marşı'nın 95'İnci Yıl Dönümünü Kutladı
Zeytinburnu Bilgi Evi üyeleri İstiklal Marşı’nın kabulünün 95’inci yılını gerçekleştirdikleri etkinliklerle kutladı. Milli marşın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un yaşamı, eserleri vatan ve bayrak sevgisinin bilgi evi öğrencilerine aktarıldığı etkinlikte öğrencilere, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen İstiklal Marşı’nın, Türk milleti için bağımsızlığı sembol ettiği, milli birlik ve beraberlik mücadelesinde milletin duygu ve düşüncesine tercüman olduğu, Mehmet Akif Ersoy tarafından derin bir vatan ve millet sevgisi ile kaleme alındığı bilgileri aktarıldı.

“ALLAH, BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN”

İstiklal Marşı’nın Türk milletinin imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın bir simgesi olduğunu aktaran Bilgi Evi öğretmenleri, Mehmet Akif’in bu durumu milli marşın dizelerinde güçlü bir şekilde ifade ettiğini belirtti.

İstiklal Marşı’nı parayla satmayı kendine ve vatanına bir ihanet olarak kabul eden Mehmet Akif’in, milli marşı kaleme alış hikayesini dinleyen öğrenciler Ersoy’un hayat hikayesi karşısında duygu dolu anlar yaşadı.

Kurtuluş mücadelesinde yer alan tüm şehitlerin anıldığı etkinlik, Mehmet Akif Ersoy’un hafızalara kazınan “Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” sözüyle sona erdirildi.
Kaynak: İHA