Türkan Şoray'a 'Fahri Doktora'

Beykent Üniversitesi tarafından Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’a 'fahri doktora' unvanı verildi.

Beykent Üniversitesi, sanatçı Türkan Şoray’a, 'fahri doktora' unvanı verdi.

Üniversitenin Ayazağa Yerleşkesi'nde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, Beykent Üniversitesi olarak terör saldırılarını kınadıklarını, saldırıların bir an önce bitmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Karahan, 'Fahri doktora' unvanı verdikleri Türkan Şoray’ın 'Selvi Boylum Al Yazmalım', 'Dila Hanım', 'Sultan', 'Şahmeran' gibi filmler ve Türkiye'de yönetmenlik yapan tek kadın oyuncu olarak da sinema tarihinde yerini aldığını söyledi.

Sanatçının, Türk sinemasının tarihe birinci elden ışık tutan 'Sinemam ve Ben' kitabını yazdığını anımsatan Karahan, Şoray'ın, UNICEF tarafından 'Türkiye iyi niyet elçisi' seçildiğini, ayrıca birçok akademik teze, kitap ve resim sergilerine de konu olduğunu aktardı.

Rektör Karahan, konuşmasının ardından Türkan Şoray’a cübbesini giydirerek, 'fahri doktora' unvanını takdim etti.

Törende duygularını dile getiren Şoray da Türkiye'nin acılı günler geçirdiğini, masum insanların hayatını kaybettiğini, yüreklerin karardığını, artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla kenetlenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Beykent Üniversitesinin değerli bilim insanları ve sinema öğrencileri tarafından onurlandırılmanın, ömrünün sonuna kadar unutamayacağı bir anı olacağını ifade eden Şoray, 'Bu, hayatın bir lütfu diye düşünüyorum. Hayat, bana çok güzellikler verdi. Sinema, hayatı güzelleştirir, benim hayatımı da güzelleştirdi. Kitabımda da yazdığım gibi iyi ki sinemacı olmuşum, iyi ki hayatımı sinemaya adamışım. Teşekkürler sinema” dedi.

Törenin ardından, Türkan Şoray, Rektör Karahan ve diğer katılımcılar, üniversitede açılan sanatçının film kostümleri ile afişlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.
Kaynak: AA