'Sosyal aktiviteler öğrencilere özgüven aşılıyor'

Eğitim sisteminde yabancı dilin önemi, uluslararası eğitim sistemleriyle entegrasyonun gerekliliği gibi konulara değinen Marmara Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Bölük, derslerle sosyal aktivitelerin bir arada yürütülmesinin öğrencilere özgüven aşıladığına dikkat çekti.

'Sosyal aktiviteler öğrencilere özgüven aşılıyor'
Günümüzde bir veya birden fazla yabancı dilin çok önemli olduğunu ifade eden Marmara Eğitim Kurumları İlk ve Ortaokul Müdürü Ahmet Bölük, bu bilince sahip bir şekilde anaokulundan başlayarak üniversiteye kadar özellikle İngilizce’ye gereken önemi verdiklerinin altını çizdi. Hem Türk hem de yabancı öğretmenlerle eğitim ve öğretim verdiklerini de belirten Bölük, eğitim sisteminde uluslararası projelerin ve sistemlerin de gerekliliği üzerinde durdu. İlköğretim ve lisede uluslararası projelerde yer aldıklarını dile getiren Bölük, ‘’Türkiye’de sınav sistemi diye bir gerçek var. Biz Türk eğitim sistemi müfredatı ile Bacolary sistemini birbirine entegre ederek, iki sistemi paralel yürütme çabası içindeyiz’’ dedi.

‘’ÖĞRENCİLERİ 1. SINIFTAN İTİBAREN SOSYAL AKTİVİTELERE YÖNLENDİRMEK ÖNEMLİ’’

Sadece akademik çalışmaların öğrencilerin hayatında yer tutmadığını sosyal etkinliklerin de çok önemli olduğunu ifade eden Bölük, ‘’Öğrencinin kendisine özgüven duyması, grup içerisinde çalışabilmesi, özel yeteneklerinin ortaya çıkarılması için sosyal etkinliklere de önem veriyoruz. Bu nedenle birinci sınıftan itibaren çocuklarımızı spora, müziğe ve görsel sanatlara yönlendiriyoruz. Biz bugün yetişkinlerin en büyük eksiği bir hobisinin olmaması. Bu nedenle amacımız, şimdiden öğrencilerimizin gelecekte bir hobilerinin olmasını sağlamak’’ diye konuştu.

YAZARLARLA ÖĞRENCİLERİ BULUŞTURAN UYGULAMA

Bu sene başlattıkları farklı bir uygulama ile yazarlarla öğrencileri buluşturduklarını söyleyen Ahmet Bölük, ‘’Bu konuda yazarlarımız da sağ olsunlar bize destek verdiler. En son Tülin Kozikoğlu okulumuza geldi ve birinci sınıflarımızla buluştu. Gelmeden önce kendisinin dondurma ile ilgili bir kitabını öğrencilerimiz okudular ve hazırlıklarını yaptılar. Yazarımız buraya geldiğinde bir saat kütüphane etkinliği yaptılar. Bir yazar bir kitabı nasıl yazar bununla ilgili konuştular. Daha sonra her şube adına öğrencilerle dondurma külahı yaptılar. Etkinlik sonunda hem yazarımız hem de öğrenciler etkinlikten memnun kaldılar. Gelecek günlerde de bütün sınıflara aynı uygulamaları yapmaya devam edeceğiz’’ diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: İHA