Şarampol Projesi İlk Etap Çalışmaları Başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi ilk etap çalışmalarına başladı.

Şarampol Projesi İlk Etap Çalışmaları Başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “Efsane Geri Dönüyor” sloganıyla başlattığı Şarampol Caddesi Projesi’nin startı verildi.

Şarampol’ü eski günlerine götürecek, ticaretini canlandıracak ve şehri ziyarete gelenlerin görmeden gitmek istemeyecekleri bir bölge haline getirecek projenin, taşıt trafiği ayağını çözecek 1. etap çalışmaları kapsamında; Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişiyle bağlanmasına yönelik alt yapı çalışmaları başladı.

İlk etap çalışmaları kapsamında; Tonguç Cad. 96 Sokak kesişimi ile Şarampol Caddesi kesişimi arasındaki yolun güney aksı 21 gün süreyle trafiğe kapatılacak. Bu süre içinde araç trafiği yolun kuzey aksından çift yönlü olarak sağlanacak. Vatandaşların mağdur edilmemesi ve trafik akışının sürekliliğinin sağlanması açısından projenin tüm aşamalarında bilgilendirme yapılacak.

PROJEDE NELER VAR

Şarampol Caddesi uygulanacak olan konsept ile her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği bir alışveriş sokağı (AVS) olacak. Şarampol Caddesi’nin sahip olduğu potansiyeli kullanarak, bir çekim merkezi haline getirecek proje, caddeye yeni bir kimlik kazandıracak. Proje, yalnızca Antalya’nın değil, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olacak.

Havuzuyla, suyuyla, renkleri, düzenlemeleri, kent mobilyaları ile oluşturulacak yeşil alanları ve oyun parklarıyla Antalya’ya gelen herkesin gezmek için gideceği bir cadde planlandı.

DAHA YEŞİL OLACAK

Proje ile birlikte Şarampol Caddesi daha yeşil bir görünüm kazanarak mevcut görünümünden daha fazla canlı olacak. Cadde üzerinde dinlenme alanlarının yanı sıra, kafe ve restoran gibi reaktif birimler açık alan olarak kullanılacak. Mevcut binaların görünümüne zarar vermeden, tabela, klima gibi görüntü kirliliğine sebep olan dış üniteleri uygulanacak teknikle kaybedilecek. Gündüz olduğu kadar gece saatlerinde aktif olarak kullanılacak caddeye aydınlatma elemanları ile canlılık kazandırılacak.

ULAŞIM VE TRAFİK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Projeyle Şarampol’ün ulaşım ve otopark sorunu da çözülüyor. Tonguç Caddesi’nin Eski Şarampol Caddesi- Şarampol Caddesi ve 567 Sokak kesişimlerine eş zamanlı geçiş projeleri hazırlandı. Buralara yeraltı geçişli 3 kavşak yapılacak ve bu üç nokta ışıksız geçilecek. Böylelikle yayalaştırılmış projede bir kesinti olmayacak. Yayalaştırılmış projede acil durumlar için itfaiye, ambulansın ön taraftan geçişini sağlayabilecek, yaya yolunun üstünde bir servis yolu olacak. Bölgeye yer altı otoparkları yapılacak. Bunların üzerinde park olarak yeşil alan oluşturulacak. Burada yaklaşık bin araçlık otopark kapasitesi ortaya çıkacak. Otoparklarla, araçlarıyla gelen vatandaşların otopark sorunu yaşamadan caddeye ulaşabilmesi ve ticari hareketlilik sağlanması amaçlanıyor.
Kaynak: İHA