Samut Dede Hıdırellez Festivali İçin Çalışmalar Başladı

Samsun'un Havza ilçesinde Şehyler Mahallesi Samut Dede mevkisinde yaklaşık 450 yıldır kutlanan Samut Dede Hıdırellez Festivali için çalışmalara başlandı.

Festival hazırlıkları kapsamında Havza Dernekler Federasyonu (HADEF) Samsun Bölge ve Havza ve Köylerini Sevenler Derneği Başkanı Ahmet Güngör ile dernek yöneticileri, Havza Kaymakamı Alper Tanrısever ve Belediye Başkanı Murat İkiz'i ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Tanrısever, bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik adına önemli olduğunu belirterek, 'Her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu bu günlerde bu tür organizasyonlar bizim için önemli. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum' dedi.

Başkan İkiz ise ilçenin tanıtımı için Havza Belediyesi olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirerek, 'Böylesi tarihi bir değerimiz yaşatmak için harcadığınız çabadan ötürü sizleri tebrik ediyorum. İlçemizde her geçen yıl düzenlenen festival sayısı artmakta. Ayrıca geleneklerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere iletilmesi adında bu tür etkinlikler önem taşıyor' diye konuştu.

Güngör de festivalin bu yıl dernek tarafından ikinci kez düzenleneceğini kaydetti. Samut Dede Hıdırellez Festivali'nin tarihinin yaklaşık 450 yıllık bir geçmişe dayandığını, bölge halkı tarafından geleneğin yaşatılmaya çalışıldığını anlatan Gürgör, şöyle konuştu:

'Önceleri panayır şeklinde hıdırellez günleri bölge halkı tarafından kutlanan geleneğin tanıtılması ve yaşatılması adına geçen yıldan bu yana hazırlık ve tanıtım çalışmaları derneğimiz tarafından yapılıyor. Bu yıl ikinci kez derneğimiz tarafından düzenlenecek Samut Dede Hıdırellez Festivali için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Tanıtım çalışmalarına başladık. İnşallah 8 Mayıs Pazar günü festivalimize halkımızı bekliyoruz.'

Kaynak: AA