Rum Kesimi'nden küstah Türkiye açıklaması

Rum lider Nikos Anastasiadis, Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili fasılların müzakereye açılmasına rıza göstermeyeceklerini söyledi.

Rum Kesimi'nden küstah Türkiye açıklaması
Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, 'yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde',Türkiye'nin AB üyeliğiyle ilgili fasılların müzakereye açılmasına rıza göstermeyeceklerini söyledi.

"HAKSIZ VE KABUL EDİLEMEZ"

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Anastasiadis, mülteci krizinin sorumluluğunun Güney Kıbrıs’ın omuzlarına yüklenmesinin haksız ve kabul edilemez olacağını kaydetti.

GÖRÜŞLERİNİ TUSK'A İLETTİ

Türkiye'nin "Kıbrıs konusunda sorumluluklarını yerine getirmemesi halinde müzakere başlıklarının açılmasına izin vermeyeceklerini" söyleyen Rum lider, böyle bir durumun Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kendisi ile çelişmesi anlamına geleceğini öne sürdü. Kıbrıs'ta müzakerelerin sürdüğü bir dönemde Türkiye'nin AB başlıklarını görüşmenin kendileri için uygun olmadığına da dikkat çeken Anastasiadis, bu konudaki görüşlerinin son derece hassas olduğunu Tusk'a ilettiklerini aktardı.