Öğretmenin 6 Yıllık Sır Kaybı

Eğitim Sen Eskişehir Şubesi, 6 yıl önce kaybolan ve kendisinden hiçbir haber alınamayan öğretmen Mehmet Ali Örkmez ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Öğretmenin 6 Yıllık Sır Kaybı
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi Örgütlenme Sekreteri Nazım Yılmaz, 15 Mart 2010 tarihinde Eğitim Sen üyesi olan Fen ve Teknoloji öğretmeni Mehmet Ali Örkmez’in, görev yaptığı Mihalgazi ilçesinde kaybolduğunu anımsatarak olayla alakalı aradan geçen süre içerisinde KESK - Eğitimsen genel merkezleri ve şubelerinin bütün girişimleri, yapılan arama ve yürütülen soruşturmalara rağmen hiçbir ilerleme sağlanamadığını dile getirdi. Bunca zaman sonra hiçbir gelişmenin yaşanmamasının “soruşturmaların titizlikle yapılmadığı hatta ihmal olduğu” düşüncesini akla getirdiğini belirten Yılmaz, “Olayın ilk günlerinde, sendikamız ve ailenin yakın takibi ve kamuoyu baskısı ile bölgede aramalar yapılmasına rağmen soruşturma derinleştirilmemiş ve ortaya atılan iddialara ve çelişkili ifadelere rağmen yürütülen soruşturma kısa süre sonra durdurulmuştur” dedi.

Yılmaz, konu ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Şimdi bir kez daha soruyoruz: Mehmet Ali Örkmez’e ne oldu? Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü soruşturmanın akıbetine dair kamuoyuna, ailesine ve sendikamıza açıklama yapmalıdır. Mehmet Ali’nin kaybolması normal bir kayıp vakası olarak değerlendirilemez. Bir kamu görevlisinin görev yaptığı ilçede kaybolması ve 6 yıldır akıbetinden haber alınamaması bu şehrin yöneticileri için bir utanç kaynağıdır. Öğretmen Mehmet Ali Örkmez’in akıbetinin belirlenmesi, her ne yaşanmışsa olayın açığa çıkarılması varsa sorumluların bulunması devletin sorumluluğundadır. Eskişehir adına kara bir leke olan bu olaya yeterince ilgi gösterilmemiş ve sahip çıkılmamıştır. Olayda sorumluluğu veya ihmali olanlar şunu bilsinler ki, Mehmet Ali bu şehrin belleğinden silinmeyecektir. Mehmet Ali’nin öğretmen arkadaşları, öğrencileri, Mihalgazi ve Eskişehir halkı bu olayı unutmayacak unutturmayacaktır. Eğitim Sen olarak arkadaşımızı asla unutmayacağız ve ‘Kayıp Öğretmen’ olarak kalmasına izin vermeyeceğiz. Buradan bir kez daha tüm Eskişehir kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz. Mehmet Ali’yi unutturmamak ve adını bu şehirde yaşatmak için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye devam edeceğiz.”
Kaynak: İHA