Ödüllü Kitap Okuma Yarışması

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, Mustafa Necib Alayeli (MNA) Anadolu Lisesi öğrencileri arasında ödüllü kitap okuma yarışması düzenlendi.

Ödüllü Kitap Okuma Yarışması
Gediz Mustafa Necib Alayeli Çağdaş Eğitim Vakfı ve okul yönetimi tarafından öğrencilerin okuma zevki ve alışkanlığını geliştirmeleri amacıyla gerçekleştirilen kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi.

Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Kale, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, “Öğrencilerin okuma zevki ve alışkanlığını geliştirmeleri, okuduklarını doğru ve güzel okuma, doğru anlama ve yorumlama becerilerini kavramaları; sanat metinlerini anlama, inceleme ve değerlendirme becerisi kazanmaları amacıyla ders yılı başında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleriyle proje hazırladık. Eğitimde Farklı Etkinliklerle Dönüşüm (EFED) Projesi kapsamında Türk ve dünya klasiklerinden oluşan ’Geçmişten Geleceğe Kalan Miras: Kitap’ projesini hayata geçirdik. İki dönemlik olarak planladığımız projenin birinci döneminde, tespit edilen iki kitaptan öğrencilerimizi sınava tabi tuttuk. Öğrencilerimizin projeye ilgisi ve katılımı hayli yoğun oldu. Öğrencilerimize teşekkür ediyorum. İkinci dönemde ise tespit edilen üç kitaptan öğrencilerimiz sınav olacaklar. Şimdiden onlara başarılar diliyorum. Öğrencilerimizin ödülleri Mustafa Necib Alayeli Çağdaş Eğitim Vakfı tarafından tedarik edildi. Bu vesileyle okulumuzun kurucusu ve Vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Rose Maria Carla Alayeli’ye, Mustafa Necip Alayeli Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Tahsin Azmioğlu’na, soruları hazırlayan ve titiz bir şekilde değerlendirip sonuçlandıran Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından yapılan ödül töreninde, yarışmada birinci olan Meryem Sarğın’a büyük altın, ikinci Çağla Aksan’a yarım altın ve üçüncü Elif Karataş’a da çeyrek altın ödülü verildi.

(MA-EFE)
Kaynak: İHA