Ödemiş'te 4. Dil Ödülleri İçin Çalışmalar Başladı

Ödemiş’te her yıl bahar mevsiminde düzenlenen ’Savaş-Recep Başsoy Türkçemize Özen Dil-Yazın Ödülleri’, bu yıl daha geniş bir katılımla yapılması için çalışmalar başladı.

Ödemiş'te 4. Dil Ödülleri İçin Çalışmalar Başladı
Ödemişli emekli başkonsolos Ülkü Başsoy’un girişim ve katkıları ile her yıl değişik bir konuda ve edebiyatın farklı bir dalında hazırlanmış eserlere verilen ödüller, bu yıl da yine ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilere verilecek. Yarışmaya katılımla ilgili afişler okullara dağıtılmaya başladı.

Yarışmaya katılmak isteyen öğrenciler eserlerini 14 Mart-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında teslim edecek. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek yarışmanın ödül töreni 28 Mayıs 2016 tarihinde Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi avlusunda saat 18.30’da yapılacak.

DERECEYE GİRENLERE PARA ÖDÜLÜ VE KİTAP SETİ

Ödülün, Ödemiş Yazmanı Attila Düvencioğlu dil ve yazın ödüllerinin bu yıl ki de konusunun doğa ve insan olduğunu belirrek, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: "Her yıl eser konusunu ve dalını değiştirdiğimiz yarışmamızda konuları Türkiye Dil Derneği belirliyor. Ayrıca seçici kurula da üye olarak katılıyorlar. Her şeyi ile Türkiye’de ilk ve tek olan bu yarışmayı destekleyenler arasında Ödemiş Belediyesi, Dil Derneği, Çekül Birgi Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim-Sen, Türk Özgen Birliği, Türk Dili Dergisi, Kurşun Kalem Edebiyat Dergisi, Küçük Menderes Gazetesi, Top Yayıncılık ve Yeniden İmece Dergisi gibi saygın kuruluşlar ile yerel ve ulusal yazar, şair ve eleştirmenler bulunmaktadır. Ortaokul ve lise düzeyindeki bütün gençlerimizi yarışmaya katılmaya davet ediyoruz. Öğrenciler okullarındaki Türkçe ve edebiyat öğretmenleri aracılığıyla bu yarışmaya hiçbir ücret ödemeden katılabilirler. Öğrencilerin vereceği eserler en fazla 2 A4 sayfası uzunluğunda olacaktır. Yarışmaya her öğrenci bir adet eserle katılabilir. Dereceye giren öğrencilere nakit para ve kitap seti hediye edilecek. Ayrıca eserleri ulusal yayın organlarında yayınlanma şansına sahip olacak.”
Kaynak: İHA