M.Çoban Yurtçu Anıldı

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Kurucu Başkanı, Şıhlı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı

M.Çoban Yurtçu Anıldı
ÇGC’nin 1975 yılında kuruluşundan itibaren 6 yıl süreyle başkanlığını yapan M.Çoban Yurtçu 14 Mart 1981 tarihinde vefat etti. Merhum Gazeteci M.Çoban Yurtçu 35. ölüm yıldönümünde Pozantı’nın Şıhlı Köyü Mezarlığındaki kabri başında anıldı. Anma törenine Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Yönetim Kurulu Üyesi Halil Akılevi, ÇGC kurucu üyelerinden Vahap Ünkat ve diğer gazeteciler ile Çoban Yurtçu’nun kızı Oya Erdoğan ve torunu Fırat Erdoğan katıldı.

Anma törene katılanlar Çoban Yurtçu’nun mezarına çiçekler koyarak dua okudu.

Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay, merhum Çoban Yurtçu gibi duayen gazetecinin ilçelerinden çıkmasının kendileri için gurur verici olduğunu, her yıl düzenlenen anma törenine imkanları dahilinde bizzat katılmaya gayret ettiğini söyledi.

Gazetecilerin her zaman topluma yön verdiklerini belirten Pozantı Belediye Başkan Çay, Çoban Yurtçu’nun bunun en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de merhum Çoban Yurtcu’yu minnetle andıklarını bildirdi. ÇGC Başkanı Esendemir, Çoban Yurtçu’nun gazetecilik anlayışı ve ilkeli duruşuyla meslektaşlarına önder olduğunu vurguladı. Başkan Esendemir, Çoban Yurtçu’nun izinde yürümeye devam edeceklerini de bildirdi. Esendemir, rahatsızlığı ve kısa süre önce bir yakınını kaybetmesi nedeniyle anma törenine katılamayan duayen gazeteci TSYD Onursal Başkanı Nihat Geven’in mektubunu okudu. Nihat Geven’in Çoban Yurtçu’ya övgü dolu sözleri törene katılanları duygulandırdı.

Çoban Yurçu’nun kızı Oya Erdoğan da babası Çoban Yurtçu’yu 35 yıldır mezarı başında anan ve ona dua okuyan gazeteci meslektaşlarına teşekkür etti. Yurçu’nun torunu Fırat Erdoğan da dedesi Çoban Yurtçu’yu 5 yıl gibi bir süre görebildiğini, ancak ondan çok şey öğrendiğini ifade etti.

Fırat Erdoğan Çoban Yurtçu’nun yaşam tarzıyla kendisine yol gösterici olduğunu da sözlerine ekledi. ÇGC kurucu üyesi Vahap Ünkat da konuşmasında merhum Çoban Yurtçu’dan çok şey öğrendiklerini bildirdi.
Kaynak: İHA