İnşaat Sektörü, Civil İstanbul'da Buluşacak

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde düzenlenecek “Civil İstanbul 16” mühendislik ve mimarlık konferansları, sektörün önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturacak.

İnşaat Sektörü, Civil İstanbul'da Buluşacak
Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yapı Kulübü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenecek Uluslararası Civil İstanbul Mühendislik ve Mimarlık Konferansları inşaat sektörünün öncü firmalarını ve akademisyenlerini öğrencilerle buluşturacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi inşaat mühendisliği öğrencileri tarafından kurulan Yapı Kulübü’nün düzenlediği Civil İstanbul’16 etkinliği 16 Mart Çarşamba Günü YTÜ Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

“22 ÜLKEDEN YABANCI ÖĞRENCİ CİVİL İSTANBUL’A KATILACAK

22 farklı ülkeden 80 yabancı ve Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden 800 öğrencinin katılacağı etkinlikte sektörün öncülerinin deneyimlerini dinleyerek geleceklerine yön verecekler. Mühendis adayları etkinlikte katılımcı firmalardan staj ve iş imkanı da bulacak.

Etkinlikte STFA İş Geliştirme Müdürü Cahit Emre Kısacık, Yapı Merkezi İnsan Kaynakları Şefi Aysun Demirci, Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı gibi inşaat sektörünün çok sayıda önemli isim konuşma yapacak.

Geçen sene yarışmaların ve workshopların düzenlendiği etkinlik için proje lideri Utku Pasin, "Civil İstanbul’u her sene daha yukarı taşıyoruz. Bu sene de Türkiye ve dünyanın çeşitli üniversitelerinden gelen öğrenci arkadaşlarımızı sektörün profesyonelleriyle buluşturacağız" dedi.

Etkinlik boyunca Civil İstanbul katılımcıları #surewecan ve #civilistanbul16 etiketleri ile sosyal medyada paylaşımda bulunacak.

TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ PROJELERİNE TEKNİK GEZİ İMKANI

Etkinlik kapsamında katılımcılar Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Mahmutbey-Mecidiyeköy Metro Hattı, Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu gibi önemli projelere teknik geziler gerçekleştirecek.
Kaynak: İHA