Engelliler Dolphinarium İle Türvak'ı Ziyaret Etti

Bağcılarlı engelliler sosyal ve kültürel gezi programı kapsamında İstanbul Dolphinarium’u ziyaret etti. Deniz memelilerinin sempatik hareketlerini keyifle izleyen engelliler Dolphinarium’da hoşça vakit geçirdi. Engelliler ayrıca Beyoğlu Cihangir’deki TÜRVAK Sinema ve Tiyatro Müzesi’ni gezdi.

Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri katıldıkları sosyal ve kültürel gezi programında unutamayacakları anlar yaşadılar. İstanbul Dolphinarium gezisinde deniz memelilerini yakından gören engelli kursiyerler, onların büyülü dünyalarını yakından tanıdı. Beyoğlu’ndaki TÜRVAK (Türker İnanoğlu Vakfı) Sinema ve Tiyatro Müzesi’ni de ziyaret eden engelliler bir zamanlar sinema dünyasının kalbi olan Yeşilçam’dan kalan film çekimi malzemeleri ile diğer görsel malzemeleri yakından gördüler.

İstanbul Dolphinarium’da, deniz Memelilerinin büyülü dünyasını keşfeden engelli kursiyerler, onlarla yakından iletişim kurmanın ayrıcalığını yaşadı. Kursiyerler yakından gördükleri yunuslar, morslar, foklar ve balinalara yoğun ilgi gösterdi.

“FİLM ÇEKİMİ MALZEMELERİ İLE ÜNLÜLERİN HEYKELLERİNE İLGİ GÖSTERDİLER”

Engelli kursiyerler ayrıca sosyal ve kültürel gezi programı kapsamında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Vakfı öğrencileriyle birlikte Türker İnanoğlu Vakfı (TÜRVAK) Sinema ve Tiyatro Müzesi’ni ziyaret etti. Cihangir’deki Sinema Müzesi’ni gezen kursiyerler ve öğrenciler bir zamanlar film sektörünün kalbi olan Yeşilçam’ı anlatan filmlerin çekildiği kameraları, afişleri ve diğer malzemeleri yakından gördüler. Kursiyerler, ayrı bir bölümde sergilenen ve ünlü oyuncular Kemal Sunal, Münir Özkul ile Adile Naşit’in de aralarında bulunduğu balmumu heykellerine ilgi gösterdi. Kursiyerler ve öğrenciler daha sonra Zeki Alasya ile Metin Akpınar’ın rol aldığı “Bu adamlar nereye bakıyor?” adlı filmi izlediler.

“EĞİTİCİ VE ÖĞRETİCİ GEZİ PROGRAMLARI DÜZENLİYORUZ”

Bağcılar’da yaşayan engellilerin huzurlu ve mutlu yaşamalarını istediklerini belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu amaçla Engelliler Sarayı’nı hizmete sunduklarını hatırlattı. Engellilere değişik branşlarda kurs vererek meslek sahibi yaptıklarını anlatan Çağırıcı, bunun yanı sıra sosyal ve kültürel geziler düzenlediklerini de belirtti.

Çağırıcı, “Engellilerimizin sosyal yaşamda yer alması için piknik düzenliyoruz, birlikte balık tutuyoruz ve dalış yapıyoruz. Buna ilaveten müze, tarihi ve turistik mekanlara ziyaretler düzenliyoruz. Dolphinarium’a düzenlediğimiz gezi ile de hayvan sevgisinin artmasını istedik. Yine sinema kahramanlarını yakından tanımaları için de Sinema ve Tiyatro Müzesi’ne bir gezi düzenledik. Eğitime yönelik programlarımız aralıksız devam edecek.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA