Çankaya'dan Dünyaya 'Bir Saat'

World Wide Fund for Nature-Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) 10 yıldır düzenlediği ve bu yıl 19 Mart Cumartesi 20.30-21.30 saatleri arasında gerçekleşecek Dünya Saati etkinliğine Çankaya Belediyesi de destek veriyor.

Çankaya'dan Dünyaya 'Bir Saat'
Küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla WWF’nin 10 yıldır düzenlediği Dünya Saati etkinliğine, Çankaya Belediyesi bu yıl ikinci kez katılıyor. 19 Mart 2016 Cumartesi günü 20.30-21.30 saatleri arasında Çankaya Belediye Başkanlığı binası ve diğer birimlerinde bir saat boyunca ışıkları kapatacak olan Çankaya Belediyesi, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek için katkı sunacak.

Dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri olan Dünya Saati’ne Türkiye de dahil olmak üzere geçtiğimiz yıl 172 ülke, 7 binden fazla kent ve 2 milyardan fazla insan katıldı.

Dünyanın önemli merkezlerinden Paris’teki Eyfel Kulesi, Londra’daki Buckingham Sarayı, Vatikan’daki St. Peter Bazilikası, Rio de Janeiro’daki İsa Heykeli, New York’taki Empire State binası ve Times Meydanı, Rusya’daki Kremlin Sarayı ve Mısır’daki piramitlerin ışıklarını kapatmasıyla destek verilen kampanyaya bu yıl daha fazla katılımın olması bekleniyor. Kampanyaya konut ve iş yerlerinin ışıklarının kapatılmasıyla bireysel olarak da destek verilebiliyor.
Kaynak: İHA