Bursa'da turizm zirvesi

Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Bursa Sağlık Turizmi Derneği işbirliği ile bu yıl ikincisi düzenlenen "Bursa Medikal ve Termal Turizm Forumu" Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde başladı.

Bursa'da turizm zirvesi
Arap Turizm Örgütü Başkanı Fehaid, forumun açılışında yaptığı konuşmada, bir Arap turistin gittiği ülkede 4 bin 500 dolar harcama yaptığını söyledi.

Fehaid, "Ortadoğu’da terör olayları turizmi olumsuz etkiledi, ama bu gibi durumlar bizi engelleyemeyecek. Biz Türkiye Cumhuriyeti ve İslam ülkeleri ile yapacağımız yolculuğu kesintiye uğratmayı düşünmüyoruz. Yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz" diye konuştu.

Vali Münir Karaloğlu da Bursa’nın tarihin her döneminde şifa şehri olduğunu, Osmanlı sultanlarına kadar herkesin Bursa’da şifa aradığını söyledi.

Karaloğlu, yapımı devam eden 3 bin yatak kapasitesine sahip hastanelerin tamamlanmasıyla ilin sağlık ve medikal açıdan dünyanın en önemli merkezlerinden olacağını vurguladı.

Sağlık ve turizm konusunda Bursa’nın uluslararası havaalanlarına uzak olmasının günümüze kadar bir problem olarak karşılarına çıktığını anlatan Karaloğlu, "İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun Altınova-Gemlik bölümü tamamlandı. İzmit Körfezi Geçiş Köprüsü de mayıs ayında hizmete açılacak. Otoyolun İstanbul-Bursa bölümü açıldığında Sabiha Gökçen ile Bursa arası 40 dakikaya düşecek. Böylece Bursa’daki hastane ya da termal merkeze gelmek isteyen yabancı turistler çok daha çabuk şehre ulaşabilecek" dedi.

Açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdulkadir Karlık, BTSO Sağlık Komisyonu Başkanı Dr. Mustafa Esgin, Bursa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Dr. Sedat Demir ve 22 ülkeden 57 sektör temsilcisi katıldı.

Açılış konuşmaları ve panellerin ardından 4 kıtadaki 22 ülkeden gelen 57 kişilik alım heyeti, ikili iş görüşmeleri yapıldı.
Kaynak: İHA