Başkan Kale, Kyk Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Konya’nın Cihanbeyli İlçe Belediye Başkanı Mehmet Kale, Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)’na bağlı erkek yurdunda kalan üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Başkan Kale, Kyk Öğrencileriyle Bir Araya Geldi
Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’nin üniversite öğrencilerini akşam yemeğinde ağırladı. Yemeğe, yurt müdürü Sosyal Çalışma Uzmanı Mustafa Terkos ve Belediye Meclis Üyeleri de bulundu.

Sohbet ettiği öğrencilere hayat hikayesini anlatan Başkan Kale, “Eğitim hayatınız geleceğinizi belirleyecek. Kendinizi iyi yetiştirmeye çalışın. Ne kadar donanımlı olursanız, gerçekle, yaşamla o kadar daha rahat mücadele edersiniz. İş hayatınıza da iyi hazırlanmanız gerekiyor. Unutmayın tecrübe kitaptan olmaz. Sahada ne kadar yer alırsanız, iş hayatınızda o kadar aranan insan olursunuz” dedi.

Üniversite gençliğinin önemini her ortamda vurgulayan Başkan Kale, “Ülkemizin gelecek yıllara sağlam bakabilmesi için, üniversite gençliğimizin hayata iyi hazırlanması gerekmektedir. Bizlerin istediği, arzu ettiği, sizlerin ülkemiz bayrağını en yukarılara çıkarmaktır. Bunun için okuduğunuz bölüm ne olursa olsun en iyi laboratuvarın arazi olduğunu unutmayın. Okulda öğrendiklerinizle ve aldığınız diplomayla yetinmeyin. Mesleğinizin detaylarını öğrenin ve onun için arazide bulunun” şeklinde konuştu.

Öğrencilerde bu nazik davetinden dolayı Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale’ye teşekkür etti.
Kaynak: İHA