Arkadaşları İçin Seferber Oldular

Nevşehir'de üniversite öğrencilerinin, lenf kanseri teşhisiyle hastanede tedavi gören arkadaşları için başlattığı kampanyaya öğretim görevlileri ve öğrenciler ilgi gösteriyor Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Taşğın: 'Aykut bizim öğrencimiz, derdine derman olabilmek için hem hocası hem arkadaşı olarak bu kampanyayı başlattık'

Lenf kanseri tedavisi gören Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arkeoloji bölümü öğrencisi Aykut Efe (23) için üniversite öğrencilerinin 'Aykut Efe ve tüm ihtiyacı olanlar için' sloganıyla başlattığı kök hücre kampanyası devam ediyor.

Üniversite yerleşkesi içerisindeki Tafana Sosyal Tesisleri'ne Kızılay Kan Merkezi tarafından kurulan stantta kan bağışında bulunan gönüllülerin, kan testlerinin ardından dokusu uygun olanlar tespit edilecek. Kök hücre bağışında bulunan ancak testlerin ardından dokusu Efe ile uyum sağlamayanlar ise kendi talepleri doğrultusunda nakil bekleyen başka hastalara umut olabilecek.

Kampanyanın başlatılması için çalışma yapan öğrencilerden Ayşe Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul arkadaşları olan Efe'nin durumunu öğrendikten sonra üniversite yönetimiyle görüşerek böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kampanyanın cuma gününe kadar devam edeceğini aktaran Kara, 'Burada, kan bağışı yapılıyor, bunun yanında kök hücre için örnek alınıyor. Yapılacak testlerin ardından kök hücre verebilecek kişiler belirlenmiş olacak. Bu kadar yoğun ilgi olacağını tahmin etmiyorduk ama duyarlılıktan dolayı çok mutluyuz' dedi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özden Taşğın da kampanyaya ilginin çok yoğun olduğunu belirtti.

Toplumun yardımlaşma duygusuna dikkati çeken Taşğın, 'Aykut bizim öğrencimiz, derdine derman olabilmek için hem hocası hem arkadaşı olarak bu kampanyayı başlattık. Aykut'a kampanya ile ilgili bilgi verdiğimizde, bize 'bana uyumlu bulunamasa da başkalarına umut olabilir' dedi. Dün itibarıyla başladığımız kampanyaya büyük ilgi var. Toplumumuzda yardımlaşma üst düzeyde, öğrencilerimiz, personeller, öğretim görevlileri kan veriyorlar' diye konuştu.

- 'Farklı renklere gönül versek de aynı sıraları paylaşıyoruz'

Üniversitedeki Beşiktaşlılar olarak bağışta bulunduklarını aktaran Özgür Candan ise Efe'nin Fenerbahçeli olması nedeniyle spor kardeşliğine dikkat çekmek istediklerini dile getirerek, 'Aykut Efe ve tüm ihtiyacı olanlar için kan verdik. Biz üniversitede Beşiktaşlılar olarak topluca bağışta bulunmaya geldik. Farklı renklere gönül versek de aynı sıraları paylaşıyoruz. Umarız verdiğimiz kan Aykut ve başka ihtiyacı olanlara fayda sağlar' ifadesini kullandı.

Efe'nin ev arkadaşı Muhammet Mustafa Şanverdi de rahatsızlığının ilk günlerinden itibaren yanında olduğu arkadaşı için umutlarını kaybetmediklerini belirterek, 'Evde zaman zaman karın ağrısı rahatsızlığı yaşıyordu. Doktora gitmemize rağmen rahatsızlığı geçmedi ve bazı testlerin sonunda bu hastalığı öğrendik' dedi.
Kaynak: AA