Alanya Mahmutlar'a Yeni Park Ve Sosyal Alan

Alanya Belediyesi, Mahmutlar Mahallesi’ne yeni bir park ve sosyal yaşam alanı kazandırıyor.

Alanya Mahmutlar'a Yeni Park Ve Sosyal Alan
Alanya Belediyesi, Mahmutlar Mahallesi’nde modern bir parkı hizmete sunuyor. Mahmutlar Mahallesi’nde eski belediye binası güneyindeki 5367 metrekarelik alana, içinde kafeterya, gezinti yolları, oturma alanları, kaydıraklı çocuk oyun grupları, salıncak, tırmanma aletleri, tahterevalli, zıpzıp, dış mekan spor aletleri ve pinpon masası olan geniş kapsamlı bir park ve sosyal alan inşa ediliyor.

ENGELLİ SANDALYELERİ İÇİN ŞARJ İSTASYONU

230 metrekarelik kapalı bölümü ve ön tarafındaki ahşap teras ve açık alanıyla her mevsim vatandaşlara hizmet verecek olan kafeteryası ile halkın dinlenme noktası olması beklenen park da engelli vatandaşlar da unutulmadı. Parkın içine engelli sandalyeleri için şarj etme istasyonu da kuruldu.

KEDİ PARKI VE BESLENME ÜNİTELERİ

Oyun gruplarının, dış mekan fitnes aletlerinin, bankların, çöp kovalarının, pin-pon masası ve giriş bariyerlerinin monteleri tamamlandığı parkta, toprak tesviyesi tamamlanan alanda bitkilendirme çalışmaları devam ediyor. Parkta hayvanlar da düşünüldü. Park alanı içerisindeki bir köşeye de içerisinde kedi evleri, beslenme üniteleri, oyun elemanları olan kedi parkı yapılacak.

PARKTA BİRÇOK AKTİVİTE YAPILABİLECEK

Parkta son aşamaya gelen çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Engelli kullanımına uygun olarak tasarlanan parkımız, modern görünümü, fonksiyonel kullanımı ve içerisinde birçok aktiviteyi barındırması ile halkımızın birçok ihtiyacına aynı anda cevap verebilecek. Mahmutlar halkımızın hoşça vakit geçirebileceği farklı bir rekreasyon alanı olacak park, önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacaktır” dedi.

Kaynak: İHA