Vefa Gecesinde 'Şehitler' Anıldı

'İnsan ve Medeniyet Hareketi' Konya Şubesi tarafından düzenlenen gecede, Hamas ruhani lideri Şeyh Ahmet Yasin, Libya Bağımsızlık Hareketi lideri Ömer Muhtar, Müslüman Kardeşler lideri Hasan Ali Benna, Amerikalı Müslüman Malcom X ile Çeçenistan bağımsızlık hareketi lideri Şamil Basayev anıldı.

Genç Hareket Başkanı Ekrem Doğan, KTO konferans salonunda düzenen 'Vefa Gecesi' programında yaptığı konuşmada, şehitlerin iyi anlaşılması gerektiğini söyledi.

Doğan, kendilerini Müslüman gençler olarak nitelendirdiklerini ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Sözlere kapitalizm, emperyalizm, postmodernizm gibi başlayan ve bu kavramlarla devam eden cümlelerden hepimiz sıkıldık. Biz kendimizi kendi kavramlarımızla tanımlamak istiyoruz. Bizi bir batılıya dönüşmeye zorlayan bu kafa karıştırıcı kelimelerden ve kavramlardan sıyrılarak Müslümanca düşünmek istiyoruz. Coğrafyamızı büyük bir kabristana dönüştürmek isteyen bu zalimlere emperyalist güçler falan demek istemiyoruz. Biz Kur'an tabiri olarak onlara kafirler demek istiyoruz. Bunu, onları ötekileştirmek için değil, kendimizi doğru tanımlamak için ve kendimizi berikileştirmek için söylüyoruz.'

Programın konferans bölümünde konuşan İnsan ve Medeniyet Hareketi Konya Başkanı Adem Ceylan ise, 'Onlar bu şehrin sokaklarına şehadetin bir yaşam biçimi olduğunu öğrettiler, bize bir miras bıraktılar. Bedeli ödenmedikçe, hak dahi olsa hiç bir dava başarıya ulaşamaz ve mazlumlar hak olan davalarında sebat ettikçe, dünyanın kirlenmiş bilinci onlara bulaşamaz' ifadelerine yer verdi.

Program, Grup Yürüyüş'ün ezgi dinletisi ve dua ile son buldu.

Kaynak: AA