Tunceli'de, 'Hayata Sımsıkı Tutun' Projesi

Tunceli'de gençleri uyuşturucu madde ve kötü alışkanlıklardan korumak için hayata geçirilen proje kapsamında 25 kursiyere bisiklet dağıtıldığı bildirildi.

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Tunceli Valiliği İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu gözetiminde Halk Sağlığı Müdürülüğü tarafından yürütülecek ve gençleri uyuşturucu madde ve kötü alışkanlıklardan korumak için spor ve kültürel kursların düzenleneceği 'Hayata Sımsıkı Tutun' projesi, Atatürk Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapılan bisiklet dağıtım töreniyle uygulamaya geçti.

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hayata geçirilen projede,25 kursiyere bisiklet dağıtımı, Tunceli Vali Yardımcısı Olgun Öner ve SODES İl Genel Koordinatörü Olgun Öner, Halk Sağlığı Müdürü Musa Şahin, Tunceli Valiliği İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Alt Komisyon üyeleri, proje çalışanlarının katılımıyla yapıldı.

Vali yardımcısı Öner, bisiklet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, projeyle gençlerin uyuşturucu madde kullanımı başta olmak üzere, diğer kötü alışkanlıklara yönelmelerinin önlenmesinin amaçlandığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Projemiz kapsamında ilimizde 100 gencimize basketbol, bisiklet, erbane ve fotoğrafçılık kurslarını bir yıl süreyle vereceğiz. Tunceli'de İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu'nda, il genelinde uyuşturucu madde ve kötü alışkanlıkların önlenmesiyle ilgili yapılan tüm çalışmaları yakından, bizzat takip ediyorum. Projenin adından da anlaşılacağı üzere, gençlerimizin hayata sımsıkı tutunmaları gerekiyor çünkü gençlerin ve ailelerimizin sağlıklı, huzurlu ve mutlu yaşamaları ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir.'

Kaynak: AA