Kadışehri'nde 'Eğitimde Hedef 12'

Yozgat’ın Kadışehri ilçesinde ’Eğitimde Hedef 12’ projesiyle ortaokul ve lise öğrencilerine sıra dışı sınıflar yapılarak öğrenci ve öğretmenlerin hizmetine sunuldu.

Kadışehri'nde 'Eğitimde Hedef 12'
Kadışehri ilçesinde 12 okulda uygulanan ’Eğitimde Hedef 12’ projesiyle, eğitimde bilgi ve eğitim teknolojileri altyapısının geliştirilmesi ve öğretmenlerin teknoloji kullanım becerilerinin yükseltilmesi, eğitim kalitesinin yükselmesi, ders içinde öğrenci-öğretmen motivasyonunun artırılması ve eğitimde fırsat eşitsizliğinin azaltılması amaçlanıyor. Eğitimde Hedef 12 Projesinin uygulandığı okullardan birisi olan Kadışehri Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ferhat İpek, Hedef 12 projesi kapsamında iki tane akılı sınıf oluşturduklarını belirterek, “Bu sınıfların bize artısı farklı bir oturma sistemi klasik sıraların dışına çıkılarak daha rahat oturma imkanlarına sahipler. Akıllı tahta ile birlikte teknolojiye en kısa sürede ulaşabilmeleri de öğrencilerin öğrenme potansiyellerini artırıyor. Hem öğretmen ve öğrencilerimiz yaparak yaşayarak eğitimin içerisine girerek hedeflerine en kısa yoldan ulaşma imkanına sahipler” dedi.

Akıllı sınıflarda öğrenci ve öğretmenlerin kullandıkları akıllı tahta, ses sistemi, kütüphane, rahat bir oturma düzeni olduğunu ifade eden İpek, “Burada çocukların gurup halinde etkileşime girmeleri veya gurup halinde çalışma imkanını sağlayan oturma düzenimiz mevcut. Çocuklar bilgiye akıllı tahta sistemi ile daha çabuk ulaştıkları için öğrencilerimize öğrenme kolaylığı sağlıyor. Bu da başarılarını olumlu yönde etkiliyor.” diye konuştu.

Kaynak: İHA