Cannes Kumsalında 4 Gün İstanbul Rüzgarı Esecek

İTO, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olma özelliği taşıyan ve yarın Fransız Rivierası'nın en ünlü şehirlerinden Cannes'da açılacak olan MIPIM’de belediyelerin ve gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının projelerini sunacağı İstanbul Çadırı'nın alanını bu yıl ikiye katlayarak 685 metrekareye çıkardı Londra ve Paris çadırlarının tam ortasında, fuarın en prestijli noktasında yer alacak İstanbul Çadırı'nda 96 m2'lik Yaşayan İstanbul Kent Maketi ile Üçüncü Havalimanı ve Avrasya Tüneli'nin proje maketleri de sergilenecek İstanbul'un 24 saatinin ve 4 mevsiminin ses ve görüntü efektleriyle anlatılacağı fuarda İTO'nun bu yılki teması 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul' olacak​.

İstanbul, Fransa'nın güneyindeki Cannes kentinde her yıl 21 bin gayrimenkul profesyonelini bir araya getiren dünyanın en prestijli gayrimenkul fuarı MIPIM'e en büyük katılımını bu yıl gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Gayrimenkul ve inşaat sektörünün önde gelen firmaları, en yeni projeleri, enerjisi ve potansiyeli ile MIPIM fuarında Türkiye rüzgarı estirecek.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) da Cannes'da 89 ülkeden uluslararası gayrimenkul sektörü profesyoneline yaptığı İstanbul tanıtımını, Avrupa başkentleri ölçeğine taşıyacak. İTO, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nın alanını bu yıl ikiye katlayarak 685 metrekareye yükseltti.

- İstanbul, Londra ve Paris çadırlarının arasında

Çadır, MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı'nın en prestijli noktasında yer alacak. İTO Başkanı İbrahim Çağlar'ın ekonomi gazetecileriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında verdiği bilgiye göre, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı MIPIM'de Londra ve Paris çadırlarının tam ortasında bulunacak.

İstanbul, kiralanan ve tercih edilen alan itibariyle MIPIM'de bu yıl devler ligine girdi. İstanbul Çadırı'nda 4 gün boyunca 89 ülkeden dünyanın en etkili 21 bin gayrimenkul profesyoneli ağırlanacak.

Çadırda İstanbul kent maketi özel bir video haritalama sunumu ile yer alacak.

- MIPIM, İstanbul'un tanıtılmasında stratejik öneme sahip

İTO Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM Fuarı'nın İstanbul'un gayrimenkul ve inşaat projelerinin dünyaya tanıtılmasında stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, 'Fuarda Türkiye ve İstanbul tanıtımını her yıl yeni bir boyuta taşıyoruz. Türk firmalarının gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projeleri ve devletimizin İstanbul için planladığı mega altyapı projeleri, 89 ülkenin yabancı yatırımcısına birebir tanıtılacak' dedi.

Türkiye'de planlı kentleşme ve konut seferberliğinin öncüsü olan TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO'nun fuardaki en önemli destekçileri olduğunu anlatan Çağlar, bu yıl İstanbul Çadırı'nın kurulacağı özel konum nedeniyle 20 bini aşkın gayrimenkul profesyonelinin tamamının burayı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi.

Çağlar, 'Herkesi, Türk konukseverliğinin sıcak atmosferinde bir Türk kahvesi içmeye bekliyoruz' diye konuştu.

- 'Kent maketi dört mevsim İstanbul'u yaşatacak'

Çağlar, ilk kez geçen yıl tanıtılan 'Yaşayan İstanbul Maketi'nin bu sene de İstanbul Çadırı'nda yer alacağını kaydederek, 96 metrekarelik maketin, dört mevsim İstanbul'u yaşatacağını aktardı.

Bunun için video haritalama sunumunun baştan tasarlandığını bildiren Çağlar, maketin bugüne kadar İstanbul ile ilgili yapılanların en büyüğü olduğunu, ses ve görüntü efektleriyle şehrin 24 saatini fuar ziyaretçilerine sunacağını dile getirdi.

Çağlar, İstanbul Çadırı'nda proje maketlerinin de yer alacağını belirterek, 'Dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul'un Üçüncü Havalimanı ile Asya ve Avrupa kıtalarını deniz altında birleştiren bir karayolu tüneli olma özelliği taşıyan Avrasya Tüneli'nin maketleri de İstanbul Çadırı’nda yer alacak' ifadelerini kullandı.

Çadırda iki maketin daha bulunacağını kaydeden Çağlar, 'Bunlardan ilki İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin (İDTM) 500 milyon dolarlık yeni yatırımla inşa edeceği fuar merkezi. Diğeri ise Avrupa'nın 3 büyük teknoparkından biri olmaya aday Teknopark İstanbul'un yeni etap projesi' dedi.

- 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul'

Türk firmaların MIPIM'e ilgisinin bu yıl çok fazla olduğunu anlatan Çağlar, bu seneki temalarının 'Kentleşmenin Yıldızı İstanbul' olduğunu aktardı.

Çağlar, İstanbul'da kentsel dönüşüm faaliyetlerinin hızla sürdüğünü kaydederek, orada bunları anlatacaklarını aktardı.

Başkan Çağlar, MIPIM kapsamında İstanbul Çadırı ve Türkiye pavyonunda firmalar arası ikili görüşmelerin de gerçekleştirileceğini kaydederek, geçen yıl Türkiye'den fuara 700'e yakın kişi ile katılım gerçekleştirildiğini, bu katılımcı sayısıyla ülkenin 7'nci sıraya yükseldiğini hatırlattı.

Her yıl Türkiye'ye fuarın onur konuğu olmasının teklif edildiğini aktaran Çağlar, kendilerinin İstanbul'un gayrimenkul sektörünü ve inşaat projelerini en iyi şekilde tanıtmak istediklerini sözlerine ekledi.

Geçen yıl 89 ülkeden katılımın gerçekleştiği MIPIM Fuarı'nı 21 bin 500 kişi ziyaret etmiş, etkinlikte 1000 proje, 4 bin 800 yatırımcı ve finans kuruluşu yer almıştı.​
Kaynak: AA