Antalya OSB Nevada Yolunda

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Bahar, turizm destinasyonu olarak bilinen Antalya’da Nevada-Las Vegas hayalinin peşinde olduklarını söyledi.

Antalya OSB Nevada Yolunda
Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar ve OSB Genel Müdürü İlhan Metin, Ekonomi Muhabirleri Derneği Antalya Temsilciliği üyeleriyle biraya geldi. Türkiye’nin 5. büyüğü olan Antalya OSB’de 330 parselde 269 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Bahar, OSB’ye 4. ve 5. bölgeyi de kazandırarak 100 hektar daha büyümeyi planladıklarını dile getirdi. Bahar, yeni alanlar için 220 firmadan talep aldıklarını kaydetti.

Antalya OSB olarak bir hayalleri olduğunu belirten Bahar, “biz Las Vegas’a gittik. Bizim gezilerimizin tamamı Ekonomi Bakanlığı desteklidir, yüzde 60 desteklidir. Bakanlık oradaki başarıya göre yüzde 90’a kadar hibeyi çıkarabilir. Biz yüzde 90 hibe alan bir OSB’yiz. Les Vegas’ın hemen ardında Nevada. Nevada gerçek bir sanayi devi ama Las Vegas’la biliniyor, Nevada’nın önünde bir turizm destinasyonu. Antalya turizm destinasyonu ve bu havzada bir sanayi devi olur mu acabayı görüyoruz. OSB yönetimi olarak bu hayali görüyoruz" dedi.

Bahar hedeflerinin Antalya OSB’yi 2,5 saat uçuş mesafesindeki 1 milyar insanla buluşturmak olduğu ifade etti.

ANTALYA OSB TÜRKİYE’NİN EN İYİSİ

Antalya OSB olarak Türkiye’nin en ucuz elektrik, su, doğalgazını verdiklerini kaydeden Bahar, “Türkiye’nin en iyisiyiz. 15 megavatlık güneş enerjisi sistemi çalışması var. 12 megavatını sanayiciye tahsis ettik 3 tanesi bizim bünyemizde. Kendi kullandığımız çamur kurutma tesisleri gibi yerlerde enerjimizi bedava kullanacağız. Kurulum için fiyat çalışıyoruz. 1- 1.5 yıl içinde olur diye düşünüyorum. Çevre konusunda 2 ödülümüz var. Çamur kurutmada da Türkiye’deki ilk OSB biziz. En çevreci ve en yeşil OSB biziz. Yüzde 90 oranında çamuru kurutuyor çimento fabrikalarına gönderiyoruz” dedi.

Antalya OSB Başkanı Ali Bahar, "OSB sanayici için çalışmış, pazar bulmuş, sizi eğitmiş, sizin malınızı satmış, sizin haberimiz yok. Biz bunu yapacağız. Bunun alt yapı çalışmaları yapılıyor. Sanayicinin haberi olmadan malını satacağız."
Kaynak: İHA