Konak'ın Yeni Binası Örnek Olacak

Konak Belediyesi’nin Yenişehir semtinde inşa edeceği yeni hizmet binasının uygulama projesi, belediye bürokratlarının katıldığı toplantıda ele alındı. Yeni binanın sürekliliği olan, insan odaklı ve örnek bir bina olacağı belirtildi.

Konak'ın Yeni Binası Örnek Olacak
Konak Belediyesi, birden çok noktada bulunan ek hizmet binalarını tek bir çatı altına almak için yeni hizmet binasını yapma kararı aldı. Hizmet binasının uygulama projesinin hazırlıkları, tüm hızıyla sürüyor. Bina, Yenişehir’de mülkiyeti belediyeye ait kapalı pazar yerinin yıkılmasıyla ortaya çıkacak araziye inşa edilecek. Binanın ulusal yarışmayla belirlenen projesinin uygulama safhası Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda ele alındı. Toplantıya Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın yanı sıra tüm başkan yardımcıları, birim müdürleri ve teknik birimlerden personel katıldı.

Yeni binanın proje mimarı Mehmet Ziya İmren, binada yer alacak detaylar hakkında bilgilendirme yaptı. Vatandaşların sadece belediye hizmetinden değil sosyal alanlarından da yararlanabileceği, sürekliliği olan, içe dönük değil kamusal bir bina inşa edileceğinin bilgisinin verildiği toplantıda, belediye binasının her şeyiyle örnek bir kamu binası olacağı vurgulandı.

"MERKEZİNDE İNSAN VAR"

İnşa edilecek yeni hizmet binasının Yenişehir ve Tepecik bölgesinin çevresel değişimine olumlu katkı sağlayacağının da belirtildiği toplantıda, tüm çalışmaların odak noktasına insanı koyarak yapıldığı ifade edildi. Mimar Mehmet Ziya İmren, "Bu binanın örnek bir bina olacağını düşünüyoruz. Ne olursa olsun her şeyin merkezinde insan var ve dolayısıyla mimarlığın da merkezinde insan var. Bizim için buradaki konu kamusal bir boşluk oluşturmak. Önemli olan bu mekana insanları çekebilmek. Dış mekanlarıyla, iç mekanlarıyla, sürekliliğiyle, yeşiliyle, kat yüksekliğiyle ve tüm özellikleriyle örnek bir bina olmalı" diye konuştu.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda başkan yardımcıları ve müdürler, binanın detaylarıyla ilgili sorularını proje ekibine yöneltirken Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da daha verimli ve nitelikli hizmetin sağlanması adına binada olması gereken özellikler hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA