Artvin'de 'Muhabbet Geceleri' Programı

Artvin'de kardeşlik ve aile temalı 'Muhabbet Geceleri' programı düzenlendi.

Semarkand Vakfı Artvin Şubesince Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcıları Fahrettin Tilki, Semerkand Vakfı Artvin Şube Başkanı Zekeriya Çorbacı, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstiklal marşının okunması ve Borçka Merkez Camisi İmamı Necmettin Kös'ün Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan Semerkand Vakfı Artvin Şube Başkanı Zekeriya Çorbacı, gönüller fethedilerek birçok sorunun çözülebileceğini düşündüklerini belirterek, 'Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur' dedi.

Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında 'Muhabbet Geceleri' adı altında programlar düzenlendiğini ifade eden Çorbacı, 'Niyet en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir' diye konuştu.

Programda Dursun Ali Erzincalı ve Murat Belet, ilahi ve şiir dinletisi sunarken, sanatçısı Veysel Çelikdemir de kumlarla dini içerikli resimler çizerek gösteri yaptı.

Kaynak: AA