Ali Ağaoğlu Açıklaması 'Mart Bitmeden Maslak 1453'Ün İlk Ofis Bloğunun Tamamını Satarız'

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, grubun geleneksel Uludağ buluşmasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ağaoğlu, “Maslak 1453’ün ilk ofis bloğunu bir ayda satarız demiştim. Şimdiden satışların yarısı tamamlandı. Bu ay bitmeden tamamını satarız” dedi.

Ali Ağaoğlu Açıklaması 'Mart Bitmeden Maslak 1453'Ün İlk Ofis Bloğunun Tamamını Satarız'
Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, hafta sonu Uludağ’da gerçekleştirilen organizasyonda turizm merkezi olarak Uludağ’ın sorunları ve grubun turizm, gayrimenkul, sanayi ve enerji alanlarındaki yatırımları hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz hafta Maslak 1453’ün satışa çıkan ilk ofis bloğunun satışlarından son derece memnun olduklarını belirten Ağaoğlu, “Maslak 1453 dünyanın sayılı projelerinden. Projenin ilk ofis bloğunu satışa çıktık, diğer 3 bloğu henüz satışa sunmadık. İlk ofisimizde orta ve küçük ölçekli yatırımcılarımızı hedefledik. Ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gördük, ay sonuna kalmadan satışları tamamlayacağız. Yatırımcılarımız bize güveniyor, kazanacaklarını biliyorlar ve bu yüzden bizi tercih ediyorlar. Projede satışa çıkan konutların da yüzde 90’nından fazlasını sattık. Biz kampanya yaptığımızda piyasada hareketleniyor, sektörde böyle bir konumumuz var, sektörü de harekete geçiyoruz” dedi.

“DOĞRU İŞİ YAPAN BÜYÜYECEK”

Gelecek 10 yılda sektörde doğru işi yapanın kazanacağını belirten Ağaoğlu, “Sektörümüzde her zaman büyükler de, küçükler de olacak ancak doğru işi yapan büyüyecek. Sektörümüzün önü açık. Ürettiğimizden daha fazlasını üretmemiz lazım, bunu da büyükler yapacak diye bir şey yok. İşini doğru yapan her zaman iş yapar” dedi.

“İFM’Yİ ŞU ANDA SATIŞA SUNMAYI TERCİH ETMİYORUZ, KİRALAMA YAPABİLİRİZ”

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi (İFM) ile ilgili güncel bilgileri de paylaşan Ağaoğlu, “İFM’de altyapı çalışmaları bitti, metro inşaatı da bitmek üzere. Projede ruhsatını alanların bir kısmı inşaata başladı, bir kısmı da başlamak üzere. İFM bir tane olacak, başka benzer bir proje yok. Ofisleri satışa çıkarmadık, satma konusunda çok istekli değiliz, kiralama yapabiliriz” dedi.

Şirketin profesyonel yöneticilerle kurumsallaşma sürecinin devam ettiğini belirten Ağaoğlu, bünyelerinde bulunan uluslararası deneyime sahip kadrolarla artık yurt dışına açılmayı kesin olarak düşünüp planlamaya başladıklarını söyledi.

Ağaoğlu, “Şirketimiz uzun bir süredir yurt dışı odaklı insan kaynağı altyapısı oluşturuyor. Bu konuda ciddi planlamalar içerisindeyiz ve büyük projelerde başarılı olacağımıza eminiz. Bu doğrultuda dünyanın dört bir yanındaki şirketler gibi biz de elbette ambargosu kaldırılan İran’ı öncelikli pazar olarak hedefliyoruz” diyerek, grubun gelecek vizyonu hakkında bilgi verdi.

Sanayi yatırımları konusuna da değinen Ağaoğlu, 1984’ten beri sahip olduğu tuğla üretim tesisleriyle sanayicilik deneyimlerinin de olduğunu ve yeni dönemde oğlu Alican Ağaoğlu yönetiminde 200 milyon dolarlık yatırımla çimento üretim tesisinin faaliyete geçeceğini aktardı. Ağaoğlu, Düzce’de kurulu tesisin yılda 2 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti.

“ENERJİDE TÜRKİYE’NİN EN FAZLA LİSANS SAHİBİ ŞİRKETLERİNDEN BİRİYİZ”

Doğan Grubu’na gerçekleştirilen 126 MW’lik iki adet rüzgâr santrali satışının mevcut kurulu elektrik üretim kapasitelerinin sadece yüzde 10’una denk geldiğini vurgulayan Ali Ağaoğlu, “Grubumuzun enerji sektöründen çekildiği gibi bir algı oluşmuş. Tam tersine enerjide daha da güçleniyoruz. Hatta enerjideki yatırımlarımız tam gaz sürüyor. Bugün 1.300 MW rüzgâr santrali lisansımız var. Yaklaşık 200 MW da hidroelektrik santral lisansına sahibiz. Mart’ın ikinci haftasında Amasya’daki hidroelektrik santralimiz devreye girecek. Nisan sonu, Mayıs ayı gibi Seferhisar’daki rüzgâr santrallerimiz üretime başlayacak. Şu anda Türkiye’de elinde en çok lisans bulunan şirketlerden biriyiz” dedi.

Rusya ile yaşanan krizin Türk enerji yatırımcıları için bir şans olduğunu söyleyen Ağaoğlu, alternatif oluşturmak adına bakanlığın lisanslama süreçlerinin daha hızlı tamamlanacağına inandıklarını aktardı.

“ULUDAĞ’IN ACİL KURTULUŞ PLANI VE EYLEMLERİNE İHTİYACI VAR”

Türkiye’de turizm konuşulmazken Uludağ’ın bir turizm merkezi haline geldiğini belirten Ağaoğlu, bugün Uludağ’ın kan kaybettiğini söyledi.

Çözüm olarak da üç acil aksiyon önerisinde bulunan Ağaoğlu, “İlk olarak Uludağ için turizm ihtiyaçlarına cevap veren acil imar planı gerekiyor. Sonrasında ise Uludağ’ı birinin sahiplenmesi gerekiyor. Son olarak da yatırımcıların tesisleşmeleri için özel teşvikler verilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Sahiplenilmesi konusunda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni işaret eden Ağaoğlu, bunun örneğinin Anadolu’daki pek çok şehirde olduğunu ve turizm kalkınmasının başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı.
Kaynak: İHA