Urla'da 'Hayata Bağlan' Projesi

Türk Kızılayı Urla Şubesi dezavantajlı gruplara meslek edindirme amacıyla düzenlediği “Hayata Bağlan” projesine katılan kursiyerleri için Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde sertifika töreni düzenledi.

Çalışma Ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Konak Şubesi’nin “mesleki eğitim kursları işbirliği protokolü” ile desteklenen “Hayata Bağlan” projesi kapsamında file örme eğitimini başarıyla tamamlayan Urlalı kursiyerlere sertifika verilmesi için tören düzenlendi.

Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkök ve Türk Kızılayı Başkan Vekili Kerem Kınık katıldı.

Kınık, yaptığı konuşmada Türk Kızılayı’nın kökünün 1868 yılına dayandığını, tarihi boyunca zor durumda kalan insanların yanında olmaya devam ettiğini belirtti.

Yılda yaklaşık 2 milyon ünite kan topladıklarını, afetler konusunda 17 bölge afet merkeziyle seferberlik halinde çalıştıklarını anlatan Kınık, her an afet olacakmış gibi yaklaşık 307 bin kişilik gıda ve barınma kapasitelerinin bulunduğunu anlattı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak da projenin kendisini mutlu ettiğini belirterek, 'Dezavantajlı gruplarda olan kardeşlerimizin bu durumdan kurtulabilmeleri, özgüvenlerinin oluşmasına yardımcı olmak için toplum olarak desteğimizi esirgemememiz gerekiyor” dedi.

Tören file örme eğitimini başarıyla tamamlayan Urlalı kursiyerlere sertifika verilmesi ile sona erdi.

Kaynak: AA