Türk Kızılayı Sertifikalarla Hayata Bağladı

İzmir Çalışma ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Konak Şubesi’nin “Mesleki Eğitim Kursları İşbirliği Protokolü” desteğiyle, dezavantajlı gruplara meslek edindirme amacıyla file örme eğitimi verildi.

Türk Kızılayı Sertifikalarla Hayata Bağladı
Türk Kızılayı Urla Şubesi tarafından düzenlenen “Hayata Bağlan” projesinde kursu bitirmeye hak kazanan kursiyerlere, Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde sertifikaları törenle verildi.

Sertifika törenine İzmir Valisi Mustafa Toprak, 24. Genel Kurmay Başkanı E. Org. Hilmi Özkök, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Narlıdere Kaymakamı Hayrettin Çiftçi, Seferihisar Kaymakamı Resul Çelik, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık, Urla Garnizon Komutanı P. Albay Sezgin Erdoğan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Urla Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İzmir Çalışma Ve İş Kurumu İzmir İl Müdürlüğü Konak Şube Müdürü Kadri Kabak, Türk Kızılayı Manisa, Erzurum ve Aydın İl başkanları, siyasi parti temsilcileri, kurum daire amirleri, sivil toplum kuruluşu üyeleri, kursiyerler ile Kızılaycılar katıldı.

DEZAVANTAJLI KİŞİLER TOPLUMA KAZANDIRILIYOR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından hazırlanan slayt gösterisi ile yapılan çalışmalar anlatıldı. Projeye destek veren kurumlara kursiyerler tarafından yapılan file ve plaket verilerek teşekkür edildi.

Temeli 1868 yılında atılan Türk Kızılayı’nın misyonunun, toplum kaynaklarını insan saygınlığının korunması doğrultusunda kullanmak, her zaman korunmasız insanlara yardım etmek ve toplumun afetlerle mücadele gücünün gelişmesini sağlamak olduğunu belirten Türk Kızılayı Urla Şube Başkanı Nurgül Saltık, toplumdaki dezavantajlı duruma gelmiş bireylerin de topluma kazanılması için çalıştıklarını dile getirdi.

"MİLLİ KAN ENDÜSTRİMİZİ KURACAĞIZ"

Kızılay’ın yeni dönemde meclisten çıkan yeni kanun ile kan ürünlerinde dışa bağımlılığı bitireceklerini belirten Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Kerem Kınık da “Plazma fraksinasyon fabrikamızı nihayet kuracağız. Bu proje ile yurt dışına ödediğimiz yüz milyonlarca dolar ülkemizde kalacak ve kendi milli kan endüstrimizi kurmuş olacağız. Afetler konusunda ise her an afet olacakmış gibi yaklaşık 307 bin kişilik gıda ve barınma kapasitemizi tutuyoruz" dedi.

200 BİN SURİYELİYE 310 MİLYON TL’LİK DESTEK

Suriyeli mültecilere de açtıkları toplum merkezlerinde uyum çalışmaları yaptıklarını anlatan Kınık, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kızılay kart aracılığı ile yaklaşık 200 bin Suriyeli vatandaşımıza şimdiye kadar yaklaşık 310 milyon liralık maddi destek sağladık. Bu yıl 140 milyon liralık bir maddi destek daha sağlayacağız. Bununla beraber Doğu ve Güneydoğu illerimizde Kızılay kartlarımız sayesinde 5 bin aileye destek veriyor, 10 bin aileye ise gıda ve beslenme yardımları yapıyoruz. Kızılay her zaman sıkıntı içinde olanların dostudur. Dinini, diline, milliyetine bakmadan her mazlumun yanında olan milliyeti ile beraber yürüyen bir kuruluştur. Bu sebeple çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir.”

PAYLAŞMA VE KATKI SAĞLAMA

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise şunları söyledi: “Bugün önemli bir projenin sertifika töreni için bir araya geldik. Bu gibi programlar hepimizi mutlu ediyor. Özellikle insanlarımızın yüreğinde, gönlünde, ahlakında ve vicdanında paylaşma ve katkı sağlama ayrıca dezavantajlı gruplar varsa kendi üzerimize çıkarım yaparak, çevremize o gözle bakmamızı sağlayan güzellikler var. Bu manada bugün bu projenin iyi bir şekilde sonuçlanmasından bahtiyar olduğumu belirtmek isterim. Küresel bir değişim var, dönüşüm var, acımasız bir rekabet var. Bu rekabet içinde insanlar bir bakıma yukarı doğru tırmanırken, bir bakıma da yoksullukla, dezavantajlı durumlarla savaş veriyor. Biz de insan olmamızın gereği olarak bunları vicdanımızla ve ahlakımızla ve gönlümüzde yaşayarak hissedebiliyorsak ve bunları özümseyebiliyorsak, çevremize bu pencereden bakabiliyorsak ne mutlu topluluğumuza. Dezavantajlı gruplarda olan kardeşlerimizin bu durumdan kurtulabilmeleri için, özgüvenlerinin oluşmasına yardımcı olmak için toplum olarak desteğimizi esirgememiz gerekiyor. Bir anda refah durumu çok yüksek olan bir kişinin, dezavantajlı duruma düşmeyeceğini nereden bileceğiz? Bu yüzden hayata bakış açımız bu şekilde gelişmelidir.”

Tören projesi kapsamında file örme eğitimini başarıyla tamamlayan Urlalı kursiyerlere sertifika verilmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA