İş Adamı Erol Günaydın İzmir'deki Lojistik Sektöründen Umutlu

İş adamı Erol Günaydın, İzmir’de yapımı devam eden otoyol ve Çandarlı Limanı’nın ardından İzmir’in lojistikte altın çağını yaşayacağını söyledi.

İş Adamı Erol Günaydın İzmir'deki Lojistik Sektöründen Umutlu
İstanbul ve İzmir arasında ulaşımın süresini 3 buçuk saate düşürecek dev otoyol projesi, İzmir’de herkesi heyecanlandırdı. Büyük ölçüde tamamlanan projeyi herkes merakla beklerken, İzmir’in önde gelen iş adamları da yeni düşüncelerini hayata geçirmeye başladı.

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın ise İzmir’de yapımı devam eden otoyol ve Çandarlı Limanı’nın ardından İzmir’in lojistikte altın çağını yaşayacağına vurgu yaptı. Bir bölgenin ekonomik gelişimindeki temel unsurunun ulaşılabilirlik olduğunu belirten Günaydın, lojistik alanında kısa süre sonra tamamlanacak yatırımların ardından, kent ekonomisinin de buna paralel güçleneceğini kaydetti.

Lojistiğin hızla büyüyen bir sektör olduğunu ve firmaların da artık ikinci kuşak lojistiğe yöneldiğini dile getiren Erol Günaydın, "Türkiye’de lojistik hizmetlere olan talep büyüyor. 2015 yılında Günaydın Grup olarak yüzde 25 oranında büyüdük. Bir önceki yıla göre daha düşük, fakat ekonomik büyümeye oranla iyi bir ivme yakaladık. Lojistik hızlı büyüyen bir sektör. Firmalar artık ikinci kuşak lojistiğe yöneliyor” diye konuştu.

DEMİR YOLU TAŞIMACILIĞININ ÖNEMİ ARTIYOR

Şu anda en yaygın olarak kullanılan kara yolları taşımacılığının tek başına yeterli olmadığını, demir yolu taşımacılığının öneminin arttığını belirten Günaydın, taşınan yükün bir kısmının raylı sisteme geçmesinin operasyonel maliyet anlamında avantaj sağlayacağına dikkat çekti. "Demir yolu, kara yolunun alternatifi değildir" diyen Erol Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat demir yolu, kara yolunun üzerindeki yükü hafifletebilir. Gelişmiş ülkelerde de ağırlıklı olarak kara yolu kullanılır. Ülkemizde demir yolu taşımacılığının geliştirilmesi ve devlet eliyle desteklenmeye devam etmesi gerekiyor. Türkiye’nin gelişimi açısından demir yolu taşımacılığı bir eşik niteliği taşıyor. Şu anda demir yolunda uygulanan tarifeler doğru da değil, rekabetçi de değil. Demir yolu taşımacılığının Türkiye’nin geleceğinde olmazsa olmaz diye düşünüyorum. Bu nedenle Günaydın Group olarak, Denizli ve Aydın’da yatırımlar gerçekleştirdik. Demir yolu ağı eğer düz bir hat üzerinde ilerliyorsa sıkıntı yok; ancak, coğrafi koşullar nedeniyle yol uzuyorsa bu durum maliyetlere de yansıyor. Demir yolu, hem ekonomik hem de ticareti kolaylaştırması açısından güvenli bir yöntem. Ülkemizin farklı noktalarında da kara terminallerimizi artırmak istiyoruz. Yeni araç kullanmak, hem yükün güvenliği, hem de yakıt ve bakım masrafları açısından ekonomik anlamda verimlilik sağlıyor. Geçen yıl istihdamımızı yüzde 20 oranında artırdık. Bin 200’ü aşkın çalışanımız ve bin 200 özmal aracımız var. 2015 yılında toplamda 10 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da 10 milyon liranın üzerinde bir yatırım hedefliyoruz"
Kaynak: İHA