Çocuklara 'Cinsel İstismar' Eğitimi

Çocukları cinsel istismar durumlarına karşı bilinçlendirmek için Zeytinburnu’nda ilkokulda eğitim gören 10 ile 12 yaş arası çocuklara “Mahremiyet Eğitimi” dersi veriliyor.

Çocuklara 'Cinsel İstismar' Eğitimi
Zeytinburnu Belediyesi Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) başlattığı mahremiyet eğitimi programında Dr. Raşit Galip İlkokulu’ndaki öğrencilere drama yöntemiyle mahremiyet kavramı anlatıldı. Eğitim kapsamında, ailede mahremiyet bilincini oluşturmak ve ailenin kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklarına nasıl davranmaları gerektiğini öğretiliyor.10 ile 12 yaş arası çocuklara yönelik başlatılan Mahremiyet Eğitimi’nde kendilerini yeni keşfetmeye başlayan çocuklara mahremiyet kavramını öğretmeyi hedefleyen AKDEM, çocukların drama yöntemi ile eğlenerek öğrenmelerini sağlanıyor.

Sağlıklı cinsel gelişimin nasıl olması gerektiği, cinsel gelişim evrelerinin genel özellikleri, ailelerin karşılaşılabilecekleri problemler ve çözüm yöntemleri program içerisinde velilere de anlatılıyor.

“CİNSEL İSTİSMAR KONUSUNDA ÇOCUKLARA BİLGİ VERİYORUZ”

Çocukların erken yaşlarda bilinçlendirilmesi gerektiğini söyleyen Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi (AKDEM) psikologlarından Damla Koluaçık, “Bu gün duygusal istismarı duygularını nasıl ifade etmeleri gerektiğini, duygularını ifade etmenin önemli olduğunu, ileri de herhangi bir cinsel istismar tarzı bir durumla karşılaştıklarında duygularını anlayabilmeyi ve karşı tarafa ifade edebilmeyi öğrettik. Mahremiyet Eğitimi’nin ilk aşamasında duygularını tanıyabilme ve tanımlayabilme ikincisinde ise cinsel istismar konusunda çocuklara bilgi veriyoruz. Yasak dokunuşlar iyi sır ve kötü sır kimlerle iyi sırları paylaşmamız gerektiğini veya herhangi kötü bir durumla karşılaştıklarında bunun nasıl bir kötü sır olduğunu güvendikleri bir kişiyle nasıl paylaşabileceklerini konuşuyoruz” dedi.

Kaynak: İHA