Başkan Şirin Eğitim Salonlarının Açılışına Katıldı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu Kodlama Evi ve Atölyesi ile CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Seramiksan Konferans Salonu’nun açılış törenlerine katıldı. Başkan Şirin, her iki salonun Turgutlu eğitimine önemli katkı sağlayacağını ifade ederek, Turgutlu’ya hayırlı olmasını diledi

Başkan Şirin Eğitim Salonlarının Açılışına Katıldı
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu eğitimine katkı sağlayacak olan salonların açılışlarına katıldı.

İlk olarak Kamil Semizler İlkokulu Bahçesi’nde yer alan Kodlama Atölyesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Muhammet Kırılmaz, Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile sivil toplum temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, kodlama okuryazarlığının önemini belirterek ABD ve Avrupa’da kodlama eğitimine 5 yaşında başlanıldığını, gelişmiş ülkelerde kod okuryazarlığı kavramının eğitim sistemine dâhil edildiğini, ülkemizde ise 5 ve 6. sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmediğini belirtti.

Başarılı öğrencilere sertifikalarının dağıtıldığı törende, "Kodla(Ma)nisa Projesi" atölyesi açılış kurdelesi protokolle birlikte kesildi. Ardından kodlama atölyesinde çalışma yapan öğrenciler tarafından yazılımı geliştirilen 4 farklı oyun ve yarışma programı ile tasarlanan robotun gösterileri sunuldu.

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Vali Erdoğan Bektaş ve beraberindeki heyetle birlikte Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi’ne Seramiksan ve hayırseverlerin katkılarıyla yapılan konferans salonun açılışına katıldı.

Seramiksan A.Ş. Ali İhsan Demirdöver, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası, TUKSAD ve Arçelik Turgutlu Özşirin mağazasının katkılarıyla yapılan salonunun açılışına, Vali Erdoğan Bektaş, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Kaymakam Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Turgutlu CBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Mehmet Ali Yurdusev, Turgutlu M.Y.O Müdürü Kenan Yalınız, Seramiksan A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Demirdöver, TUKSAD temsilcisi Kadir Kartalcan, Arçelik Turgutlu Özşirin mağazasının işletmeci Sevda Özşirin Akşam, akademisyenler, işadamları ve bürokratlar katıldı.

Salona katkı sağlayan isimlere Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından birer teşekkür plaketi takdim edildi. Vali Bektaş ve Rektör Çelebi emeği geçen herkese teşekkür ederken, konferans salonunun hayırlara vesile olmasını temenni ettiklerini dile getirdiler.
Kaynak: İHA