Bağışlanan Organlar 2 Hastaya Umut Olacak

Çanakkale’de yaşamını yitiren bir kadının organları iki hastaya umut olacak.

Bağışlanan Organlar 2 Hastaya Umut Olacak
Çanakkale’de 5 Mart Cumartesi günü evinde beyin kanaması geçiren 74 yaşındaki Aysun Kıvrak, Çanakkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede bir süre tedavisi devam eden Aysun Kıvrak’ın dün gece beyin ölümü gerçekleşti. Acılı aile Kıvrak’ın organlarını bağışlama kararı aldı.

Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, aile ile irtibata geçerek organ nakil işlemleri için gerekli işlemleri tamamladı. Daha sonra Bursa’dan gelen özel ekip, ameliyata girdi. Yapılan ameliyat sonrasında Aysun Kıvrak’ın bir böbreği ile karaciğeri alınarak Bursa Acıbadem Hastanesi’ne götürüldü.

Başarılı geçen operasyonun ardından kısa bir açıklamada bulunan Çanakkale Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Azem Ülkü, "Rahmetli Aysun Kıvrak 6 gün önce geçirdiği beyin kanamasıyla hastaneye yatırılmıştı ve yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Maalesef bütün tedavilere rağmen kurtarılamadı. Dün beyin ölümü gerçekleşti. Ailesi de çok büyük bir duyarlılık gösterdi. Dediler ki ’Madem kendisini kaybettik, hiç olmazsa başka canlara can katalım’ organ bağışı yaptılar. Bu sayede Bursa Acıbadem Hastanesi’nde bekleyen bir karaciğer hastası ile bir böbrek hastası sağlık yaşama kavuşma şansını yakaladı. Ben ölen hastaya rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Verdikleri çok olumlu karardan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum. Çanakkale halkı büyüklüğünü göstermeye devam ediyor. Geçmiş yıllarda da duyarlı davranarak çok sayıda bağış yaptılar" dedi.

Kaynak: İHA