Zeytinburnu Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başlıyor

Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri’nin her yaştan vatandaşa kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve düzenli okumaya teşvik etmek için bu yıl 12’ncisini düzenlediği Geleneksel Kitap Okuma Yarışması başlıyor.

Zeytinburnu Geleneksel Kitap Okuma Yarışması Başlıyor
12’nci Geleneksel Kitap Okuma Yarışması ile tüm vatandaşları daha güzel bir gelecek için kitap okumaya davet eden Zeytinburnu Belediyesi Bilgi Evleri, kitap okuma yarışmasını başlattı. İlçede bir kültür klasiği haline gelen Kitap Okuma Yarışması’nda belirlenen kitaplar her yıl olduğu gibi bu yıl da çok özel eserlerden oluşuyor. Bilgi Evi öğretmenleri ile birlikte ilçede yer alan tüm okullardaki öğretmenlerin görüşleri doğrultusunda bir araya getirilen binlerce kitap arasından hummalı bir çalışma sonrasında belirlenen kitaplar, 28 Mart 2016 itibariyle okuyucularını bekliyor olacak. Toplam 40 gün sürecek olan Kitap Okuma Yarışması’nın kayıtları 7 Mart 2016 Pazartesi günü başlayıp, 15 Nisan 2016 Pazartesi günü sona erecek.

KİTAPLARLA SOLUKSUZ 40 GÜNLÜK SERÜVEN

Geçen senelerde olduğu gibi yarışma bu yıl da dört grupta değerlendirilecek. Birinci grupta ilkokul 4 ve 5’inci sınıflar; ikinci grupta 6, 7 ve 8. sınıflar; üçüncü grupta lise öğrencileri, dördüncü grupta ise yetişkin kitapseverler yarışmaya katılabilecek. Yarışmacılar kendi grubu için belirlenen yedişer kitaptan oluşan eserleri okuyacak. Katılımcılar, 28 Mart 2016 Pazartesi günü itibariyle kitaplarını Bilgi Evleri’nden ödünç alabilecekleri gibi yazar, yayınevi ve baskı sayısı aynı olmak koşuluyla kendileri de temin edebilecekler. Katılımcılara 7 Mayıs 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilecek sınavla, belirlenen kitaplardan çoktan seçmeli test yöntemiyle 100 soru yöneltilecek.

KİTAP OKUMA YARIŞMASI’NDA ÖDÜL YAĞMURU

Kitap kurtlarının ödül yağmuruna tutulacağı yarışmada, her grubun birincilerine 2 bin, ikincilerine bin 500, üçüncülerine bin, dördüncülerine 750, beşincilerine 500, 6, 7, 8, 9 ve 10’uncularına ise 400 TL ödül verilecek.

Ayrıca ilk 3 dereceye giren adaylar ailelerinden iki kişiyle birlikte, 5 gece 6 gün sürecek olan Çanakkale Yaz Kampı Gezisi’ne katılacak. Kaybedeni olmayan yarışmanın ödül töreni 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen kitapseverlerin ayrıntılı bilgi için 413 11 11/3214 dahilini aramaları ya da “www.bilgievi.org.tr” adresini ziyaret etmeleri yeterli.
Kaynak: İHA