Turgutlu'da Yetenekli Gençler İçin 'Kodlama' Projesi

Manisa Valiliğinin, kent genelinde başlattığı 'Kodla(Ma)nisa Projesi' kapsamında Turgutlu'da Kodlama Evi ve Atölyesi hizmete açıldı.

Turgutlu Kamil Semizler İlkokulu bahçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki binanın açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, Kaymakam Uğur Turan, Belediye Başkanı Turgay Şirin, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile sivil toplum temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törendeki konuşmasında kodlama okur yazarlığının önemine dikkat çeken Vali Bektaş, ABD ve Avrupa’da kodlama eğitimine 5 yaşında başlandığını, Türkiye'de 5 ve 6'ıncı sınıflarda Bilişim Teknolojileri dersi olmasına rağmen kodlama eğitimine yeteri kadar yer verilmediğini kaydetti.

Vali Bektaş, 'Proje çerçevesinde ilk kodlama atölyesini daha önce Ahmetli ve Kırkağaç ilçelerimizde açtık. Bugün de üçüncü atölyemizi açıyoruz. Proje kapsamında her ilçede bir kodlama atölyesi açacağız. Bunun için de ilçe kaymakamlıkları, belediyeler, STK’lar her türlü kurumun katkısını bekliyoruz. Atölyelerde, gerek okullarda kodlama yeteneği öne çıkan öğrenciler gerekse internet kafelerdeki bilgisayar düşkünü gençler kodlama çalışmaları yapacak' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Bektaş başarılı öğrencilere sertifikalarını dağıtarak açılış kurdelasını kesti ve atölyeyi gezerek bilgi aldı.

- Spor tesisinde inceleme

Öte yandan Vali Bektaş, Turgutlu'da 2 bin 500 kişilik Yıldırım Beyazıt Kapalı Spor Salonunun açılışını yaptı, yapımı 12 bin kişilik stadyumun inşaatında incelemelerde bulundu.

İnceleme gezisi ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Bektaş, 'Spor alanları olarak Turgutlu’nun büyüklüğüne yakışır bir kapasite oluşturulmuş. Bu tesislerin eski arsalar karşılığında yapılması bu projeye ayrı bir güzellik katıyor. Stadyumun ve eski arsanın değerlendirilerek yapılması büyük bir başarı. Stadyumun 2016 yılı sonu veya 2017 yılı başında tamamlanarak hizmete sokulucağının bilgisini aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Kaynak: AA