Sosyal Demokrasi Derneği Siyaset Okulu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i Ağırladı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, genel iktidara giden yolun, yerelden geçtiğini söyledi.

Sosyal Demokrasi Derneği Siyaset Okulu Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'i Ağırladı
Taşdelen, “Son dönemde, bir fetih mantığıyla kente yaklaşan, fetihlerdeki ganimetin burada ranta dönüştüğü bir başka belediyecilik anlayışı ortaya çıktı” dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi Halk Sağlığı Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Sosyal Demokrasi Derneği Siyaset Okulu’nun düzenlediği 10. Dönem seminerine konuk oldu.

Taşdelen, son dönemde, bir fetih mantığıyla kente yaklaşan, fetihlerdeki ganimetin burada ranta dönüştüğü bir başka belediyecilik anlayışı ortaya çıktığını vurguladı.

Taşdelen, Sosyal Demokrasi Derneği Siyaset Okulu’nun 8 Mart-28 Nisan tarihleri arasında, 16 oturum şeklinde düzenlediği 10. Dönem seminerinin “Sosyal Demokrat Belediyecilik” hakkında bilgi verdi.

“BELEDİYECİLİK SOSYAL DEMOKRATLARIN İŞİDİR”

’Sosyal Demokrat Belediyecilik’ başlığında konuşan Taşdelen, belediyeciliğin asıl olarak sosyal demokratların işi olduğunu söyleyen Taşdelen, “Kırsal kesimlerden kentlere göçlerin artmasıyla kent yönetimlerinin sosyal demokratlar tarafından şekillendirildiği bir süreci yaşıyoruz” dedi.

Taşdelen, Vedat Dalokay, Ahmet İsvan, Ali Dinçer gibi isimlerin o dönemki süreci çok iyi okuyarak gereğini yerine getirdiklerinin altını çizdi.

“KENTE FETİH MANTIĞIYLA YAKLAŞAN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI OLUŞTU”

Son yıllarda sosyal demokratların planlı kentleşme anlayışının yerini, kenti rant odağı gibi gören bir anlayışın aldığını belirten Taşdelen, “ Birisi insanı temel alırken, öbürü rantı temel aldı. Birisi kentin planlı büyümesini temel alırken, öbürü kentin talan edilmesini temel aldı ve ülke bu iki belediyecilik anlayışının birlikte var olduğu bir süreci yaşadı” şeklinde konuştu.

“GENEL İKTİDAR YERELDEN GEÇİYOR”

Türk ve dünya siyasetinde genel iktidara giden yolun yerelden geçtiğine dair pek çok örnek olduğunu ifade eden Taşdelen, vatandaşların başarılı ve yapılabilir gördüğünü ödüllendirdiğini söyledi.

Sosyal demokrat belediyelerin başarılı olmak zorunda olduğunu ve böylece genel iktidara yürünebileceğini ifade eden Taşdelen şunları kaydetti: “İnsan odaklı, toplumsal faydayı ve kamu çıkarını ön planda tutan sosyal demokrat belediyeciliği hayatın her alanında uygulamamız gerekiyor."

Çankaya Belediyesi’nin bu alanda yaptığı uygulamalarla ilgili bilgi veren Taşdelen, seminere katılan vatandaşların sorularına cevap verdi.
Kaynak: İHA