Manavgat'ta Üzeri Asfaltla Kapatılmış Yağmur Suyu Kanalları Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT ekipleri tarafından Manavgat genelinde gerçekleştirilen çalışmalar sırasında üzeri asfaltla kapatılmış yağmur suyu logarları ve kanalları bulunduğu bildirildi.Kapalı logar ve kanallar yeniden açıldı.

Manavgat'ta Üzeri Asfaltla Kapatılmış Yağmur Suyu Kanalları Açıldı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü İbrahim Büküş yakın zamanda Eski Hisar ve Aşağı Hisar Mahallelerinde meydana gelen sel felaketinde 3000’ e yakın aracın sel altında kalarak kullanılamaz hale geldiğini belirterek " Hisar Mahallelerinde yapımı süren ve Manavgat’ın ilk Yüksek Kapasiteli ve Terfi İstasyonlu Yağmur Suyu Kanal Projesi kazı çalışmaları esnasında ortaya çıkan görüntüler üzüntü verici. Üzeri asfaltla kapatılmış yağmur suyu kanal kapakları ASAT ekiplerince tespit edilip açıldı. Kapaklar açılınca kanalların çöp, tahta, taş, asfalt gibi malzemelerle tamamen dolu olduğu görüldü.

Geçtiğimiz günlerde de Milli Egemenlik, Aşağı Hisar, Eski Hisar, Örnek, Sorgun ve Kemer Mahallelerinde 130’a yakın üzeri asfaltla kapatılmış yağmur suyu kanal kapağını dedektörlerle tespit edip üzerini açarak aktif hale getirmiştik” dedi.

Kaynak: İHA