Kırıkkkale Milletvekilleri Can Ve Öztürk, Vatandaşlarla Buluştu

AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can ve Abdullah Öztürk, vatandaşlarla bir araya geldi.



Can, partisinin il başkanlığındaki programda yaptığı konuşmada, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) bünyesinde kurulan yeni çelikhaneye 129 işçi alınacağını söyledi.

Kırıkkale'nin önceliklerini bildiklerini ve bunları tek tek takip ettiklerini ifade eden Can, şunları kaydetti:

'MKEK'nin özel teşebbüs ruhuyla serbest piyasada rekabet edebilecek bir yapıya kavuşması gerekiyor. MKEK büyük bir kampüs. Ciddi yatırımlar da yapılıyor. Ancak biz MKEK'nin daha atak bir yapıya dönmesi için kamunun içerisinde özel teşebbüs gibi çalışmalarını sürdürmesini istiyoruz. Kentteki yatırım anlamında tüm çalışmaları takip ediyoruz. Köy yolları bu yıl içinde asfalta kavuşacak. Köylerimizin yol problemini çözeceğiz. Asfalt çeşidi konusunda bir çalışmamız oldu. Bunları değerlendirerek inşallah grup yolları başta olmak üzere köy yollarının yapımını bitireceğiz.'

Can, konuşmasının ardından partililerle sohbet etti.

- Milletvekili Öztürk, Karakeçili'yi ziyaret etti

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, Karakeçili ilçesini ziyaret etti.

İlçe meydanında vatandaşlarla sohbet eden Öztürk, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale milletvekilleri olarak önceliklerinin eğitim ve yeni istihdam sahaları oluşturmak olduğunu söyledi.

Öztürk, Karakeçili'ye sağlık meslek lisesi ve yüksek okul getirmek için çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, şöyle konuştu:

'Makina Kimya Endüstrisi Kurumunun geliştirilerek canlandırılması için milletvekilleri olarak el birliği içerisinde uğraşıyoruz. Kentte öncelikle ticareti, tarım ve hayvancılığı geliştirerek gençlerin köyden kente göçünü önlemeye çalışacağız. Kırıkkale’nin Kırsal Kalkınma Programına alınması tarımsal desteklerde büyük önem arz ediyor. Bu program kapsamında yüzde 70'e varan hibe desteği sağlanıyor. İlimizin sıkıntılarını biliyoruz Kırıkkale'nin alamadığı hizmetleri getirmeye çalışıyoruz.'

Öztürk, daha sonra Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik'i ziyaret ederek, yatırımlar ve hizmetler hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA