Kaymakam Ve Belediye Başkanının Katıldığı İstiklal Marşı Klibi

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı kapsamında aralarında kaymakam ve belediye başkanının da yer aldığı kamu kurum çalışanları, İstiklal Marşı'nın okunduğu klibe katıldı.

İhsangazi ilçesinde İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programı kapsamında, kaymakam, belediye başkanı ve kamu kurum çalışanları, İstiklal Marşı'nın okunduğu klipte yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen klipte, kaymakamdan ilçe garnizon komutanına, belediye başkanından kurum müdürlerine, daire amirlerinden temizlik personeline kadar tüm kamu kurumlarında çalışanlar rol aldı.

İhsangazi Ortaokulu Bilgisayar Öğretmeni Okan Erol'un çektiği klipte, İstiklal Marşı'nın 10 kıtası da okundu. Klibin sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencileri, okul bahçesinde ay ve yıldız sembolünü oluşturarak İstiklal Marşı'nın son mısrasını söyledi.

İhsangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Nihat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programında farkındalık oluşturmak, bu günü dolu dolu geçirmek için amacıyla klibi çektiklerini anlattı.

Klipte kurum müdürlerinden personele kadar herkesin heyecanla rol aldığını vurgulayan Kılıç, 'Beş günlük bir çekim sürecimiz oldu. Amatörce bir klip olmasına rağmen milli duygularımızı kabarttı. İstediğimiz gibi de oldu. Emeği geçen ve katılımlarından dolayı kaymakamımız ve belediye başkanımız başta olmak üzere klipte yer alan herkese teşekkür ederiz' dedi.

Türkiye'nin geçtiği hassas süreç içerisinde milli ve manevi duyguların ön plana çıkması için böyle bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Kılıç, 'İstiklal Marşı özelinde birleşmek, bu duygularla insanımızın içinde olan özveri hislerini çıkarmak istedik. Mehmet Akif Ersoy, bir dava adamı ve örnek alınması gereken bir eğitimci. Bunu başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bir kez daha tanıması, anlaması, milli mücadelede geçen süreci anlamalarını istedik' ifadelerine yer verdi.

Kılıç, klibin yarın İhsangazi Halk Eğitimi Merkezi konferans salonunda düzenlenecek 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma programında katılımcılara izletileceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA