Japonya'da Tasavvuf Araştırmaları Merkezi Açıldı

Japonya'da, Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi kuruldu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre merkez, Türk Kadınları Kültür Derneği ve Kerim Vakfı'nın girişimleriyle Japonya'nın Kyoto Üniversitesi’nde açıldı.

Açılışına, Kyoto Üniversitesi temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç, Türk Kadınları Kültür Derneği ile Kerim Vakfı üyeleri ve akademisyenler katıldı.

Açıklamada konuşmalarına yer verilen Kyoto Üniversitesi Rektörü Kayo İnoba, 2006'dan itibaren İslami ilimler alanında araştırmalar yapıldığını ve kurulan merkezin bu alandaki çalışmalara önemli katkılar sunacağına inandığını aktardı.

Tokyo Büyükelçisi Meriç de Japonya'nın kanaat dünyasına önemli bir katkı yapacak merkeze her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Tasavvuf araştırmacısı ve yazar Cemalnur Sargut ise dünyanın ortak lisanının güzel ahlak olduğunu ve insanlık aleminin ortak noktayı bulmasının yaratılmışı yaratıcıdan dolayı sevmekle mümkün olacağını belirterek, 'Ahlakın dili İslam tasavvufudur' ifadelerini kullandı.

Kyoto Üniversitesi'ndeki Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezi ile Japonya'da İslam alanında yapılan çalışmaların derinleştirilmesi, tasavvuf araştırmalarının artırılması ve eğitim alanında iki ülke arasında karşılıklı kurumsal anlayış ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkı sağlanması bekleniyor.

Kaynak: AA