İnosar Ekibi Tanıtıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Arama-Kurtarma (İNOSAR) birimi düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna tanıtıldı. Toplantıda İNOSAR’ın teçhizat donanımını, yaptığı çalışmaları, Türkiye’de yaşanan afet olaylarındaki arama-kurtarma faaliyetleri anlatılarak, her an göreve hazır oldukları mesajı verildi.

İnosar Ekibi Tanıtıldı
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cafer Mum, Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Atalan, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Nurettin Çakmak’ın katıldığı toplantıda, İnönü Üniversitesi Arama-Kurtarma (İNOSAR) Birimi Sorumlu Sivil Savunma Uzmanı Ercan Yetkiner tarafından İNOSAR’ın mevcut durumu, teçhizat donanımı ve katıldığı faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Uzman Ercan Yetkiner, İNOSAR’ın sahip olduğu donanım ve ekipmanla olası bir afete profesyonelce müdahale edebilecek durumda ve kapasitede olduğunu ifade etti.

Yetkiner, “Hedefimiz, öncelikle bu çalışmalarımızı üniversitemiz ve ilçelerdeki bağlı birimlerinde sivil savunma, doğal afetler ve müdahale kapsamında en üst seviyeye ulaştırmak, ilimizde, bölgemizde ve ülkemizde ihtiyaç duyulan tüm olaylara müdahale edebilecek en iyi seviyeye getirmektir. Rektörümüzün destekleri ile ulaştığımız mevcut kapasite ile önemli hizmetlere imza attık” diye konuştu.

Yetkiner, diğer üniversitelerde bu işin daha çok öğrenci topluluğu düzeyinde gerçekleştirildiğini, sadece İnönü Üniversitesinde bu işin gönüllü ve deneyim sahibi personel tarafından yapıldığını, ancak gönüllü öğrencileri de çalışmalara dahil ettiklerini, bu düzeyde ekipman ve zengin teçhizat donanımı bakımından da İnönü Üniversitesinin alanında tek olduğunu kaydetti.

28 PERSONEL BULUNUYOR

Sosyal sorumluluk bilinci ile kurulan ve yaptığı çalışmalarla başarılı işler çıkaran, İNOSAR’ı takdir ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Ercan Yetkiner başta olmak üzere birimde gönüllü ve son derece gayretli İNOSAR ekibine teşekkür ettiğini ifade etti.

Yapılan konuşmalardan sonra İNOSAR’ın sahip olduğu teknik ve diğer donanımların sergilendiği alan gezildi ve Ercan Yetkiner tarafından bilgiler verildi.

İnönü Üniversitesi, İNOSAR ile de topluma hizmet veriyor, benzer kuruluşların eğitimlerine de katkı sağlıyor. İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı bünyesinde Şube Müdürlüğü statüsünde hizmet veren İNOSAR’ın akademik ve idari çalışanlar ile öğrencilerden oluşan toplam 28 personeli bulunuyor.
Kaynak: İHA