Gezici Tarım İşçilerinin Sorunları İçin Çözüm Toplantısı Yapıldı

Çalışmak için ilimize gelen mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi için Erzincan Valisi Süleyman Kahraman başkanlığında ilgili kurum müdürlerinin katılımı ile toplantı yapıldı.

Gezici Tarım İşçilerinin Sorunları İçin Çözüm Toplantısı Yapıldı
Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Erzincan’da geçici olarak tarım ve hayvancılık alanlarında çalışan gezici tarım işçilerinin yaşam alanlarının iyileştirilmesi adına Vali Süleyman Kahraman başkanlığında toplantı düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya Vali Süleyman Kahraman, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, İl Özel İdare Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu, Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Türkiye İş Kurumu İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, ilgili kurum amirleri ile Mevsimlik Gezici İşçileri İzleme Kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Süleyman Kahraman, ’Mevsimlik Gezici Tarım işçilerinin çalışma hayatlarının iyileştirilmesi, çalışma süresinde barınmaları, sosyal ihtiyaçlarının karşılanması konusunda gerekli tedbirler almak için bir araya geldik. Mevsimlik Gezici Tarım işçilerinin çalışma sorunları ait yöresel ve bölgesel bir sorun değil. Eldeki verilere göre, her yıl kesin olmayan verilere göre yaklaşık 1000 mevsimlik işçi üç dört ay Erzincan’a gelerek çalışmakta. Ancak bu sorun aynı şekilde diğer tarım illerinde de var. Bu konuda Çalışma Bakanlığımız çözüm üretilmesi için bir genelge yayınladı. Bu işin koordinesini yaparak neler yapılabileceğinin belirtilmesini istedi.’ dedi.

Erzincan’da Mevsimlik Gezici işçileri İzleme Kurulu oluşturulduğunu belirten Vali Kahraman, mevsimlik gezici işçilerin İlimize geliş zamanında ve kaldıkları süre boyunca kurumların hangi görevleri yapacakları hakkında bilgi alış verişinde bulunarak, bu işçilerin Erzincan’da kaldıkları süre içerisinde belirlenen tarım alanlarında geçici barınma alanları kurularak, eğitim, sağlık ve güvenlik konularında gerekli tedbirlerin alınacağını söyledi.

Kaynak: İHA